Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Ξεμπλόκαρε η αξιολόγηση – Επιστρέφουν οι δανειστές και μετά… ανασχηματισμός

Ξεμπλόκαρε η αξιολόγηση – Επιστρέφουν οι δανειστές και μετά… ανασχηματισμός


 

Θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, οι ευρωπαίοι δανειστές και το ΔΝΤ τα βρήκαν για την αξιολόγηση της χώρας μας και επιστρέφουν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.




 







Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι και η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει μερικά βήματα προσέγγισης προς τις θέσεις των θεσμών σε ότι αφορά το ασφαλιστικό, αλλά και τα κόκκινα δάνεια, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπεουν και το φορολογικό και το εργασιακό.
Στο σενάριο γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, η ελληνική πλευρά προσμένει το «δώρο» της ΕΚΤ να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα, ώστε να δανείζονται φθηνότερα οι τράπεζες και στη συνέχεια να δρομολογηθεί και η ρύθμιση του χρέους, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει και πολιτικά.
Μάλιστα, πηγές του tribune, δεν αποκλείουν να υπάρξουν εντυπωσιακές εξελίξεις στην απομείωση του χρέους, καθώς το ΔΝΤ θέλει να συμβάλει αποφασιστικότερα προς μια τέτοια κατεύθυνση, εμπλέκοντας στην υπόθεση και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κουαρτέτο των Θεσμών έχει προετοιμάσει την επιστροφή του, έχοντας σημειώσει πρόοδο ως προς τις μεταξύ τους διαφορές στο δημοσιονομικό κενό και το ασφαλιστικό, που θα κάνουν ευκολότερη την συζήτηση με την ελληνική κυβέρνηση.
Ωστόσο, το γεγονός ότι οι νέες επαφές ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, γίνονται κάτω από την ασφυκτική πίεση του προσφυγικού προβλήματος, δημιουργούν ένα δύσκολο σκηνικό το οποίο η κυβέρνηση θέλει να εκμεταλλευτεί , επιδιώκοντας λύση πακέτο που θα περιέχει εκτός από τα δημοσιονομικά μέτρα και την ελάφρυνση του χρέους.
Μάλιστα, πληροφορίες του tribune, αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι τόσο βέβαιο για την θετική εξέλιξη των πραγμάτων, ώστε έχουν αρχίσει και οι σκέψεις για ανασχηματισμό μετά την επιτυχία της αξιολόγησης, ώστε να δοθεί μια νέα πνοή στην κυβέρνηση που θα δώσει ώθηση στην οικονομία που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: