Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Κάτω τα χέρια από τον Παπαγγελόπουλο


Του Μάνου Μεϊμαράκη

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Ο άνθρωπος που κυνήγησε και συνεχίζει να κυνηγά ανελέητα την διαφθορά ΚΑΙ στον δημόσιο τομέα.

Αρκετοί δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, διευθυντές υπηρεσιών, προϊστάμενοι και υπάλληλοι υπουργείων, καθηγητές Πανεπιστημίων, κ.α. σε διάφορα σημεία στην χώρα ήδη κάνουν πολύ άσχημο ύπνο εξαιτίας του. Και συνεπώς έχουν κι όλοι αυτοί τους δικούς τους λόγους να θέλουν το κεφάλι του και να τρίβουν τα χέρια τους με την υπόθεση Τσατάνη.
Πολλοί δε εξ αυτών διέπραξαν απίστευτες απάτες σε βάρος του δημοσίου. Κάποιοι γνωστά κομματικά στελέχη.

Ο όγκος των δικογραφιών που έχουν σχηματισθεί, των προκαταρτικών ερευνών που τρέχουν και των καταγγελιών που ερευνώνται είναι τεράστιος, επί ημερών Παπαγγελόπουλου.
Για υποθέσεις που δεν εξετάσθηκαν ποτέ (τι κάνει νιάου-νιάου) έχουν ήδη αποκαλυφθεί τέρατα και είναι δεκάδες οι δικογραφίες για κακουργήματα και απάτες σε δήμους και κρατικούς οργανισμούς που οι αφεντάδες είναι είτε κομματάρχες ή διαλεχτά παιδιά της πολιτικής πιάτσας.
Η παλαιοκομματική καμόρα που κατάκλεβε το δημόσιο και βασάνιζε τους πολίτες αν δεν έδιναν μίζες, δεν σταμάτησε να θησαυρίζει ούτε στα χρόνια της κρίσης και τώρα έχει βρει άσχημο μπελά.
Θα δούμε πολλούς ευυπόληπτους στα ακροατήρια. Οι άρσεις τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου αποκαλύπτουν τεράστιες περιουσίες και πολύ αδήλωτο μετρητό.
Η Τσατάνη είναι μόνο η αφορμή που έψαχναν για να τον σταματήσουν.
Τα έβαλε με πολλές διάσπαρτες μικρές εγκληματικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα που θησαύριζαν από παράνομες απευθείας αναθέσεις, επιδοτήσεις, πλαστογραφήσεις υπογραφών, εγγράφων, πτυχίων, βεβαιώσεων, δαπανών, μισθολογίων, από διαγραφές προστίμων, από «δωράκια» από συμβάσεις κάθε είδους και αναθέσεις έργων σε συγγενείς, από παράνομες παραχωρήσεις ακινήτων του δημοσίου και παράνομους διαγωνισμούς, από εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών και πολιτών, από εισπράξεις με διπλά πρωτόκολλα που δεν έφτασαν ποτέ στα δημόσια ταμεία, κ.α.
Και πως έγιναν όλα αυτά επί ημερών Παπαγγελόπουλου, θα ρωτήσει κανείς.
Με εντολές ελέγχου στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Με εντολή υπουργού πάσα αρμόδια ελεγκτική αρχή υπαγόμενη στο Υπουργείο του υποχρεούται να διεξάγει έρευνα.
Έλυσε έτσι τα χέρια Εισαγγελέων και Ανακριτών οι οποίοι παραλαμβάνουν τα πορίσματα και προχωρούν ταχύτερα.

Προ Παπαγγελόπουλου, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ελεγκτικών αρχών που απαντούσαν στους Εισαγγελείς ότι δεν έχουν δικαίωμα να παραγγέλνουν έρευνες όταν οι Εισαγγελείς τους διαβίβαζαν καταγγελίες και παραγγελίες για έρευνες…
Αν αυτές είναι οι «ανεπίτρεπτες» παρεμβάσεις του Παπαγγελόπουλου στην Δικαιοσύνη, όπως του καταλογίζουν κάποια κόμματα της Αντιπολίτευσης, στραβός δεν είναι ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε.
Μάνος Μεϊμαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: