Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ο Μητσοτάκης έβαλε ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ στην Ακρόπολη! Πληροφορίες Πειραιώς 62, 183-46 Μοσχάτο

acropolis_meta

Επανειλημμένα έχει ταχθεί υπέρ μέτρων που υποβαθμίζουν ευθέως τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, πάντα προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων που επιδιώκουν να εμπλακούν στους παραπάνω τομείς.
Θα περίμενε κάποιος να είχε κάποια όρια η εμμονή του.
Ότι κάποιοι τομείς δεν μπορούν να λογίζονται ως εμπόρευμα, όπως για παράδειγμα, η ασύγκριτη πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας και ειδικότερα οι αρχαιολογικοί χώροι, στους οποίους κάθε χρόνο συρρέουν εκατομμύρια επισκεπτών για να τους θαυμάσουν.
Στο μυαλό όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπάρχουν όρια.
Ακόμα και οι αρχαιολογικοί χώροι μπορούν να γίνουν βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Όπως ανέφερε σε συνάντηση του με το ΣΕΤΕ προς ενός μήνα:
«Υπάρχουν τεράστια περιθώρια στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε πεδία που, για πολλά χρόνια, τα θεωρούσαμε ταμπού… Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται.»
Η «δουλειά», λοιπόν, να γίνεται. Φυσικά, προς όφελος κάποιων που «δεν έχουν αναστολές» και πάντα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.
Θα μπορούσε κάποιος καλοπροαίρετα να σκεφτεί ότι η διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων, μάλλον αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση και άρα χρειάζεται να παραδοθεί σε ιδιώτες ώστε να βελτιωθεί η εικόνα.
Αλλά η πραγματικότητα απέχει παρασάγγες από ένα τέτοιο ισχυρισμό.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τις εισπράξεις που προέρχονται από τους αρχαιολογικούς χώρους αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.
Συγκεκριμένα, το 2014 ο ετήσιος τζίρος ανήλθε στα 42,8 εκατομμύρια και το 2015 σχεδόν στα 45 εκατομμύρια.
Το 2016 όμως, έκλεισε με αύξηση εσόδων κατά 67% και συνολικό τζίρο 73,2 εκατομμύρια.
Η εικόνα που αποτυπώνεται από τα διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο δίμηνο του 2017, φανερώνει ακόμα θετικότερα αποτελέσματα.
Σε αυτό το δίμηνο, η αύξηση των εσόδων φτάνει το 32% ενώ κατά ένα τρίτο αυξήθηκαν οι επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους.
Άρα, τι ακριβώς επιδιώκει ο Κ. Μητσοτάκης, όταν βάλλει ευθέως κατά ενός τομέα που βάσει αποτελεσμάτων, ανθεί και προσφέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία;
Πόσο κοντά βρίσκεται η σκέψη του αρχηγού της ΝΔ, με διάφορους γραφικούς που από τα πρωτοσέλιδα γερμανικών φυλλάδων, καλούσαν τους Έλληνες αν πουλήσουν την Ακρόπολη και τα αρχαία μνημεία;
Απλά υπενθυμίζουμε το εμετικό δημοσίευμα της φυλλάδας Bild, που καλούσε την Ελλάδα να πουλήσει τον Παρθενώνα για να ξεχρεώσει

Τα έλεγε ο Γιακουμάτος από το 2012

Τον Ιανουάριο του 2012 ο Γεράσιμος Γιακουμάτος πρότεινε να νοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη, υποστηρίζοντας πως είναι καλύτερα να παραχωρηθεί επί ενοικίω σε ιδιώτες η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία.
Ο πρώην υπουργός με δηλώσεις του τότε στο «Βήμα» υποστήριξε «Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνον. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Δελφούς, τον Ναό του Απόλλωνα, όλους και μάλιστα τώρα».
Ο κ. Γιακουμάτος ωστόσο επέμενε στην αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων από ιδιώτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα λέγοντας το 2012:
«Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες. Βεβαίως υπό την εποπτεία του κράτους. Έτσι θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα το κράτος, θα αυξηθεί ο τουρισμός και η Ακρόπολη θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο. Δεν κατάλαβα; Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέση της; Οι Γάλλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς που ενοικιάζουν τις Βερσαλίες;»
Αναφερόμενος μάλιστα στις αντιρρήσεις που θα υπάρξουν για την πρότασή του ο κ. Γιακουμάτος απαντούσε πριν πέντε χρόνια: «Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας».
Οι μεγάλοι πατριώτες της Δεξιάς, χειροκροτήστε τους…
https://www.tribune.gr/politics/news/article/375540/den-ine-plaka-o-mitsotakis-to-ipe-tha-poulisi-ke-tin-akropoli.htm


netakias.com στο Ιουλίου 10, 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: