Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ο Βενιζέλος -αιθεροβάμων πάντα-βγάζει αντισυνταγματικό το …Σύνταγμα

Ρώτησα κάποια στιγμή τον αγαπητό μου φίλο Τσάρλς Νταλάρα για το πώς αντιλαμβάνεται το DSA, αν το αντιλαμβάνεται ως κάτι τεχνικά άψογο, μου είπε ότι «φυσικά είναι κάτι μεταξύ επιστήμης και τέχνης, διότι έχει μέσα μια σειρά από διαισθητικά στοιχεία, από υποθέσεις οι οποίες τακτοποιούν μαθηματικά το σχήμα, αλλά όχι οικονομικά». Και έτσι επήλθε η συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.



Στον ανώτερο των πάντων κόσμο του εξακολουθεί να κινείται ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατεβάζοντας ιδέες που θέτουν εν αμφιβόλω αν ο πολιτικός εαυτός του συμβουλεύεται τον συνταγματολόγο και τούμπαλιν. Παλιότερα πρότεινε Βουλή…282 μελών, με την ιδέα να μην συνυπολογίζονται στις ψηφοφορίες οι ψήφοι των Χρυσαυγιτών- που από αυτή την άποψη πρέπει να του οφείλουν πολλά αφού τους έχρισε με τον τρόπο του αντισυστημικους, ό,τι επιδιώκουν δηλαδή.
Τώρα το προχωράει. Αφού κάνει κάτι περίεργες συνδέσεις ανάμεσα στο άρθρο 110 του Συντάγματος που αναφέρεται στην αναθεώρησή του, καταλήγει ότι ενδεχόμενο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα θα είναι …αντισυνταγματικό και καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην τον υπογράψει.
Τον καλεί δηλαδή να δημιουργήσει πολιτειακή κρίση συγκρουόμενος με την εκλεγμένη κυβέρνηση. Σε λίγο ο Βενιζέλος θα αποφανθεί ότι και το Σύνταγμα είναι αντισυνταγματικό.
Ακόμη πιο φαεινή είναι η ανάλυσή του για τις εξελίξεις τασσόμενος κατά της αυτοδυναμίας της ΝΔ υπέρ μιας «ισότιμης» συνεργασίας με τα λοιπά κόμματα – με τον ίδιο σε περίοπτη θέση ασφαλώς.
Αν όμως πράγματι δεν θέλει την αυτοδυναμία του Κυριάκου, τότε γιατί καταψήφισε την απλή αναλογική; Ή ακόμη καλύτερα γιατί δεν ζητάει από το κόμμα του να καταθέσει τώρα νομοσχέδιο για την επαναφορά της;
Ή δουλευόμαστε μεταξύ μας, ή κακό πράγμα η απομόνωση στην πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: