Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Αποκάλυψη της SZ, βόμβα στον προεκλογικό αγώνα: Ο Σόιμπλε κερδοσκοπεί με χρήματα που προορίζονται για την Ελλάδα!

ΣΟΙΜΠΛΕ 

Δεν αφορά αυτά που ξέραμε ή υποθέταμε. Πρόκειται για ΕΠΙΠΛΕΟΝ κέρδη από δάνεια και ομόλογα που θα έπρεπε να εμβασθούν στην Ελλάδα. Πρόκειται, για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ πηγή κερδών για τον προυπολογισμό της Γερμανίας ! Όχι από αυτές που ξέραμε μέχρι σήμερα! Μόνο το 2016 και μέχρι σήμερα το ύψος ανήλθε σε 1,34 δις ευρώ.
Ο Σόιμπλε κινεί με νομιμοφανή τρυκ τα νήματα αυτής της ανήθικης αντιευρωπαικής πρακτικής ! Κέρδη από δάνεια και ομόλογα που βαρύνουν την Ελλάδα, είναι υπέρ της Ελλάδας αλλά που ΟΥΔΕΠΟΤΕ εμβάζονται στην Ελλάδα, γιατί με απίστευτα λογιστικά τρυκ του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ, υπό τις οδηγίες του Σόιμπλε, εγγράφονται ως κέρδη στον … Γερμανικό Προϋπολογισμό !!!

«Mπορεί μεν να είναι νόμιμο η Γερμανία να κερδίζει χρήματα από την κρίση στην Ελλάδα. Δεν νομιμοποιείται όμως μέσα από το ηθικό πρίσμα της αλληλεγγύης», σχολίασε ο Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ.

Η εφημερίδα του Μονάχου αναφέρεται σε ένα έμβασμα ύψους 412 εκατομ. ευρώ, τα οποία προορίζονταν για την Ελλάδα, όπως προέβλεπε ο γερμανικός προϋπολογισμός του 2015 υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πληρωμή προς την Ελληνική Δημοκρατία». Ωστόσο, όπως σημειώνει η SZ, «τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στην Αθήνα. Και ως προς αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι. ‘Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν σχεδιάζει αυτή την ώρα κανένα τέτοιο έμβασμα’, έγραψε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Πρασίνων για θέματα Προϋπολογισμού, Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ».

Όπως διευκρινίζει η SZ, το εν λόγω ποσό αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου ποσού, «η ύπαρξη του οποίου μόνο σπανίως λαμβάνεται υπόψη στη Γερμανία: Πρόκειται για κέρδη από δάνεια και αγορές ομολόγων προς όφελος της Ελλάδας (σ.σ. για τη χρηματοδότηση της χώρας)». Το κέρδος ανέρχεται συνολικά σε 1,34 δισ. ευρώ, όπως προκύπτει από στοιχεία που έθεσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στη διάθεση του κόμματος των Πρασίνων.

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δάνειο ύψους 22,3 δισ. ευρώ που χορήγησε το 2010 στην Ελλάδα η γερμανική κρατική επενδυτική τράπεζα KfW, από τα οποία η Ελλάδα έλαβε τελικά 15,2 δισ. ευρώ. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «αυτό το δάνειο απέφερε από το 2010 κέρδος από τους τόκους ύψους 393 εκατομ. ευρώ και μάλιστα καθαρά (…)».

Όπως προσθέτει η SZ, «ετήσια κέρδη εισρέουν και από άλλη πηγή. Το 2010 η ΕΚΤ είχε εκπονήσει ένα πρόγραμμα -που ολοκληρώθηκε το 2012- για την αγορά κρατικών ομολόγων (SMP) με στόχο να στηριχθούν χώρες που πλήττονταν από την κρίση, όπως η Ελλάδα. Αυτά τα ομόλογα αποφέρουν κάθε χρόνο κέρδη, τα οποία η ΕΚΤ διανέμει στις κεντρικές τράπεζες των χωρών της ευρωζώνης. (…) Από το 2015 το γερμανικό μερίδιο κέρδους από το SMP ανέρχεται αθροιστικά σε 952 εκατομ. ευρώ».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «τον Νοέμβριο του 2012 τα κράτη της ευρωζώνης αποφάσισαν να καταβάλλουν από το 2013 στην Ελλάδα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις τα κέρδη από την αγορά ελληνικών ομολόγων. Το 2015 όμως το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα εξέπνευσε σε ατμόσφαιρα αντιπαράθεσης. Έτσι τα κέρδη από το SMP του 2014 παρέμειναν δεσμευμένα σε έναν ειδικό λογαριασμό. Τα κέρδη των επόμενων ετών δεν εμβάσθηκαν καν, γι’ αυτό και δεν έγινε ποτέ η προβλεπόμενη στον γερμανικό προϋπολογισμό του 2015 πληρωμή. Εφόσον το τρέχον πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έχει εφαρμοστεί πλήρως το 2018, πρόκειται παρ’ όλα αυτά ίσως να χορηγηθούν στην Αθήνα τα κέρδη του SMP για το 2017».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα Προϋπολογισμού Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ σχολίασε στην SZ ότι «μπορεί μεν να είναι νόμιμο η Γερμανία να κερδίζει χρήματα από την κρίση στην Ελλάδα. Δεν νομιμοποιείται όμως μέσα από το ηθικό πρίσμα της αλληλεγγύης». Ο επίσης βουλευτής των Πρασίνων Μάνουελ Σάρατσιν, ειδικός του κόμματος σε θέματα ΕΕ, τονίζει στην SZ: «Τα κέρδη από τους τόκους πρέπει επιτέλους να καταβληθούν στην Ελλάδα. Δεν μπορεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να θέλει με τα κέρδη από τα ελληνικά επιτόκια να εξυγιάνει και τον γερμανικό προϋπολογισμό».

Εδώ το δημοσίευμα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Karl Bursaras

http://thefaq.gr/syntaraktiki-apokalypsi-tis-sz-vomva-ston-proeklogiko-agona-o-soible-kerdoskopi-me-chrimata-pou-proorizonte-gia-tin-ellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια: