Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Παπαγγελόπουλος: Για πρώτη φορά οι νταβατζήδες κάθονται στο εδώλιο και τρελαίνονται!

ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ!

Απάντηση στις αιχμές κατά της κυβέρνησης από τις δικαστικές ενώσεις δίνει με συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφέροντας ότι αν και αποτελούν κατ?εξοχήν επιστημονικά σωματεία, από τη στιγμή που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει «έστω και μία ανακοίνωση δικαστικής ένωσης που να μην αντιπολιτεύεται άμεσα ή έμμεσα τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και το περιεχόμενό της να μην έχει έντονα συνδικαλιστικό ή, ακόμη χειρότερα, συντεχνιακό χαρακτήρα».

Στη συνέντευξή του ο κ. Παπαγγελόπουλος θέτει το ερώτημα «γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στους τελευταίους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια», ενώ ερμηνεύει το γεγονός ότι «η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ΜΜΕ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως θεσμικό εμπόδιο», «στη φεουδαρχική αντίληψη κάποιων ότι η εξουσία είναι αποκλειστικό προνόμιό τους και ότι η Δικαιοσύνη τούς ανήκει και πρέπει να την ελέγχουν».

«Η Δικαιοσύνη για πρώτη φορά δεν ελέγχεται απόλυτα απ? αυτούς» λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος και συμπληρώνει ότι «η αντιπολίτευση και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά τη Δικαιοσύνη στην προσπάθειά τους να πλήξουν την κυβέρνηση, ολισθαίνοντας αυτοί σε θεσμική εκτροπή».

Όπως σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «για πρώτη φορά η διαπλοκή χάνει μάχες, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε δεν τόλμησαν καν να της αντιπαρατεθούν είτε αναγκάζονταν να συνθηκολογήσουν μαζί της».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο «η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι πλήρως εξασφαλισμένη θεσμικά. Είναι αποκλειστικά θέμα των λειτουργών της να ανταποκριθούν στη δύσκολη και υψηλή αποστολή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: