Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Φουλ επίθεση από τον Νίκο Παππά στον Μητσοτάκη που «βλέπει τον κόσμο ανάποδα»

Ο Νίκος Παππάς
Ο Νίκος Παππάς

Ο δρόμος για την ανάπτυξη είναι ο δρόμος της αριστερής προοδευτικής διακυβέρνησης, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής από το Ηράκλειο, όπου συμμετείχε σε κλειστή σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα και η χώρα μας μπαίνει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης», δήλωσε απόψε από το Ηράκλειο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.
Ο κ Παππάς συμμετείχε σε κλειστή σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του δήμου Ηρακλείου και κατά την προσέλευση του δήλωσε πως «πρέπει να συνειδητοποιήσομε όλοι ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια καινούργια φάση». «Τα σημάδια της οικονομίας είναι ενθαρρυντικά σε όλα τα επίπεδα και βεβαίως αυτό καλεί και τις πολιτικές δυνάμεις να επανατοποθετηθούν.
Όσοι μιλούσαν για ένα σενάριο καταστροφής, καλά θα κάνουν να το ξεχάσουν και να το πάρουν απόφαση ότι η απόσταση μεταξύ των λεγομένων τους και της πραγματικότητας θα είναι ολοένα αυξανόμενη».
Ο κ. Παππάς από το Ηράκλειο κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να καταθέσουν το σχέδιο τους για την Ελλάδα του αύριο.
«Σε αυτή τη νέα φάση καλούνται οι πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν το σχέδιο τους για την Ελλάδα του αύριο. Κάποιοι είναι κολλημένοι στο παρελθόν και διακηρύσσουν ότι υπήρχε στην Ελλάδα κάποιο success story το οποίο επιθυμούν διακαώς να επαναλάβουν».
Σύμφωνα με τον ίδιο ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται σήμερα ποια είναι η πολιτική δύναμη που βγάζει τη χώρα από την κρίση:
«Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ποια είναι η λογική η πολιτική και οι παρατάξεις που βύθισαν την Ελλάδα στην κρίση και ποια είναι η λογική, η πολιτική και η παράταξη που βγάζει την Ελλάδα από την κρίση με σταθερά βήματα, χωρίς να πανηγυρίζομε άσκοπα, αλλά επισημαίνοντας σε κάθε στιγμή, σε κάθε βήμα, σε κάθε ημέρα τα θετικά σημάδια της οικονομίας τα οποία πολλαπλασιάζονται».
«Η Κομισιόν αποφάσισε να βγάλει την Ελλάδα από την διαδικασία της αυξημένης επιτήρησης και του υπερβολικού ελλείμματος. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ θετικό σημάδι. Από το 2009 και μετά η Ελλάδα είναι σε αυτή τη διαδικασία. Συνεπώς έχουμε και στο θεσμικό επίπεδο και στο οικονομικό επίπεδο σοβαρά σημάδια και αποφάσεις που δείχνουν ότι η οικονομία μας γυρίζει σελίδα. Τώρα είναι βεβαίως και η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Ποια Ελλάδα θέλουμε να χτίσουμε μετά την κρίση, πώς θέλουμε να είναι η κοινωνία μας, τι μορφή να έχει η οικονομία μας και θα κληθούμε και ως Έλληνες να δείξουμε ότι έχουμε βγάλει συμπεράσματα από τα λάθη του παρελθόντος».
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε κατήφορο:
«Μάλλον ο κ Μητσοτάκης βλέπει τον κόσμο ανάποδα» απάντησε ο κ. Παππάς. «Ο κ Μητσοτάκης βλέπει τις δικές του κυβερνήσεις οι οποίες απέλυσαν, έβαλαν τη χώρα στην ύφεση και αύξησαν την ανεργία ως success story και τη δική μας κυβέρνηση η οποία έχει καταφέρει να βάλει την οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης και έχει καλύψει έδαφος από τη χαμένη απασχόληση, ως καταστροφή.
Νομίζω ότι είναι μια θέση η οποία βεβαίως μπορεί να βγάζει τον κ Μητσοτάκη από τη βάσανο να κάτσει να σκεφτεί και να συλλογιστεί τι θα πρέπει να πει στον κόσμο, αλλά είναι μια θέση απολύτως αναποτελεσματική. Διότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται μέσα στις δυσκολίες, ότι ο δρόμος για την ανάπτυξη είναι ο δρόμος της αριστερής προοδευτικής διακυβέρνησης», είπε ο κ Παππάς.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τις εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παππάς τόνισε πως «το ΕΣΡ αποφάσισε για τον αριθμό των αδειών και βεβαίως έχει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων μια προπαγάνδα άκρως επιθετική εναντίον μας τον περασμένο χρόνο, που έλεγε ότι ο αριθμός των αδειών είναι απεριόριστος». «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κεκτημένο που είναι το υψηλό τίμημα που πετύχαμε στο διαγωνισμό της προηγούμενης χρονιάς. Νομίζω ότι αυτό είναι μια άγκυρα και ένα σημείο που κανείς δεν θέλει να αγνοήσει. Είναι πάρα πολύ θετικές οι ενδείξεις ότι ο διαγωνισμός θα γίνει σύντομα και θα έχει και το ανάλογο τίμημα» κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: