Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη η ηγεσία της ΕΕ-Να μην πανηγυρίζει και να απολογηθεί ο Σαμαράς



Εντονα επικριτική είναι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τονίζοντας ότι η ηγεσία της Ευρώπης για άλλη μια φορά δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος της ενώ ασκεί δριμεία κριτική και στον Αντώνη Σαμαρά καλώντας τον να απολογηθεί.

Στο κείμενό της η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι οι αποφάσεις «συνιστούν ομολογία πολιτικής ανιστόρητης αναλγησίας αποτυχίας» και προσθέτει ότι οι ηγέτες της ΕΕ αποδείχθηκαν ανίκανοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Τέλος καλεί τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να μην πανηγυρίζει, αλλά να απολογηθεί για τα 11 δισ ευρώ του ΕΣΠΑ που παραμένουν αναξιοποίητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε μια εξόχως κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία οι ευρωπαϊκοί λαοί δοκιμάζονται σκληρά από την λιτότητα, την ύφεση και την ανεργία που υπονομεύει το μέλλον των νέων, η ηγεσία της ΕΕ αποδεικνύεται ανίκανη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τα 907 δις ευρώ του Πολυετούς Δημοσιονομικού προγράμματος, που αποφασίστηκαν ύστερα από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις, συνιστούν ομολογία πολιτικής ανιστόρητης αναλγησίας αποτυχίας. Τη στιγμή που η ΕΕ είχε ανάγκη την μεγαλύτερη δυνατή στήριξη μέσα από ένα αυξημένο προυπολογισμό αναπτυξιακής κατεύθυνσης, διαπιστώνουμε ότι εκείνο που αναζητήθηκε ήταν ο μικρότερος κοινός παρανομαστής. Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σε έναν μίνιμουμ προϋπολογισμό, ο οποίος, πέραν όλων των άλλων, μπορεί (και πρέπει) να παρεμείνει κενό γράμμα. "Προϋπολογισμός ύφεσης" χαρακτηρίστηκε ορθά και δεν πρέπει να εγκριθεί από την Ευρωβουλή.
Ο κ. Σαμαράς δεν έχει κανέναν λόγο να πανηγυρίζει - αντιθέτως θα πρέπει να απολογηθεί. Να απολογηθεί για τα 11 δις ευρώ του ΕΣΠΑ, που παραμένουν αναξιοποίητα».


Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ......ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ποια ουρά ποιητή ;;; αυτή που θα βάλετε στα ... σκέλια ;;

Ανώνυμος είπε...

Είναι απαράδεκτο ήρθε Κυριακή και δεν έχουμε τον ξεκάθαρο διαφωτιστικό λόγο του αντιμνημονιακού αντιδιαπλεκόμενου δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, αλλά και με ένα άρθρο του αγωνιστή αριστερού ΝίκουΜπογιόπουλου πάλι ικανοποιημένοι θα μείνουμε.