Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Μοιραίο το «ναι» στο νέο Σχέδιο Ανάν



Σταύρος Χριστακόπουλος

Επί χρόνια προειδοποιούμε ότι η ελληνική χρεοκοπία κα­θιστά την Ελλάδα και την Κύπρο ομήρους και στα εθνι­κά θέματα. Ήλθε, δυστυχώς, η ώρα της επιβεβαίωσης. Ο πρωθυπουργός Σαμαράς αποδέχεται άνευ όρων μία πιο επώδυνη εκδοχή του σχεδίου Ανάν περνώντας κάτω από τον πήχη του Καραμανλή το 2004.
 Ο ΥΠΕΞ Βενιζέλος, οπαδός του πρώτου πολιτειακά και εθνικά εκτρωματικού σχεδίου, στηρίζει και το νέο. Άλλωστε η συγκυ­βέρνηση έχει ήδη αποδεχτεί ως ισότιμο συνομιλητή το ψευδοκράτος!
Στη Λευκωσία ο Αναστασιάδης έχει άνευ όρων αποδεχτεί μοντέλο συνομοσπονδίας. Η ελεύθερη και κυρίαρχη Κυ­πριακή Δημοκρατία γίνεται αδύναμη «συνιστώσα» του προτεινόμενου υβριδικού μορφώματος, στο πλαίσιο του οποίου, όπως ανήγγειλε ο Ομπάμα, «οι πόροι του νησιού σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως και το σύ­νολο των πόρων του, θα πρέπει να κατανεμηθούν ακρι­βοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».
Έλληνες και Τούρκοι, λοιπόν, να μοιραστούν ενεργει­ακούς και άλλους πόρους και η Άγκυρα, με την υποτα­γή των – υποτελών στα μνημόνια – ηγεσιών Αθήνας και Λευκωσίας να λάβει μερίδιο στην Κύπρο, αλλά και στο Αιγαίο, όπου ήδη, όπως έχει αποκαλύψει το «Ποντίκι», η Ελλάδα… απαγορεύεται να ανακηρύξει ΑΟΖ, αν δεν πλη­ρώσει «διόδια» στους Αμερικανούς και μερτικό στους Τούρκους. Το έκτρωμα «λύσης» στην Κύπρο προεικονί­ζει ανάλογη «λύση» στο Αιγαίο…
Ευτυχείς όσοι - και στη Δεξιά και στην Αριστερά – θεω­ρούν ότι τα εθνικά θέματα είναι «βάρος», το οποίο πρέπει να «ξεφορτωθούμε» ολοκληρώνοντας, με τον εκτουρκισμό της Κύπρου και την παράδοση του μισού Αιγαίου, όσα παρήγαγαν οι επαίσχυντες συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, η προδοσία της χούντας και ο «Αττίλας», το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου με τα Ίμια και τη Συμφωνία της Μαδρίτης.
Όσο είναι καιρός, ας αναλογιστούν στην ελλαδική Δεξιά ότι αυτό το «ναι» ίσως είναι το μοιραίο «κλικ» υπέρ της Χρυσής Αυγής. Ας αναλογιστούν και στην Αριστερά ότι τα «όχι» στην ξένη οικονομική επικυριαρχία είναι προσχηματικά και έωλα όταν ταυτόχρονα αποδέχεσαι λύ­σεις υποτέλειας με την κατάλυση κυρίαρχων Δημοκρα­τιών και την παράδοση εθνικής κυριαρχίας. Είναι η ηπιό­τερη προειδοποίηση που μπορούμε να απευθύνουμε…

το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: