Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ – ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ

papandreourontostzevelekos2002


Σφίγγει επικίνδυνα ο κλοιός για το δεξί χέρι του Γιώργου Παπανδρέου, τον περιβόητο Αλεξ Ρόντο ο οποίος άρχισε ήδη να καλείται από τους ανακριτές για δύο τεράστια οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα.

Το πρώτο αφορά τη λεηλασία δημόσιου χρήματος από ένα σύστημα Μ.Κ.Ο. που είχε στήσει ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως όχημα παραγωγής μαύρου χρήματος και συγκρότησης μηχανισμού για την αναρρίχηση στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια στην πρωθυπουργία.
Το δεύτερο έχει σχέση με το σχέδιο «Πυθία-Ι» το οποίο εκπονήθηκε από ξένες μυστικές υπηρεσίες και προέβλεπε την αποδόμηση της κυβέρνησης Καραμανλή.
Οι δικαστικές περιπέτειες του Αλεξ Ρόντου αναγκαστικά συμπαρασύρουν και τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος θα πρέπει να λογοδοτήσει για τη ρεμούλα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που συντελέστηκε στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά και τις περίεργες διασυνδέσεις του εξ απορρήτου συνεργάτη του Αλεξ Ρόντου με τις δυνάμεις εκείνες που επεδίωξαν και τελικά κατάφεραν να αποδομήσουν την κυβέρνηση Καραμανλή.
Ο περιβόητος Αλεξ Ρόντος στην εναγώνια προσπάθειά του να αποφύγει την έκδοση εντάλματος σύλληψης παρουσιάστηκε χθες μαζί με το δικηγόρο του Γιάννη Ματζουράνη στον τρίτο τακτικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση “Πυθία”
Δύο μέρες πριν ο σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε και την 4η ειδική ανακρίτρια Μαρίνα Ευαγγέλου η οποία ερευνά το γιγαντιαίο σκάνδαλο της λεηλασίας του δημόσιου χρήματος με τα κονδύλια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν από το ΥΠΕΞ σε Μ.Κ.Ο. στη διάρκεια της θητείας του Γ. Παπανδρέου.
Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο Αλεξ Ρόντος είναι ο βασικός ύποπτος στο σκάνδαλο της Μ.Κ.Ο. παραμένει ακόμα ελεύθερος και δεν του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Δεν αποκλείεται όταν η ανάκριση προχωρήσει ο Αλεξ Ρόντος να αναζητήσει την ασφάλεια που του παρέχει το Κέρας της Αφρικής ακολουθώντας το παράδειγμα του Χριστοφοράκου.
Δικαστικοί κύκλοι αλλά και υπηρεσίες πληροφοριών πάντως εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που άρπαζαν από το ΥΠΕΞ οι Μ.Κ.Ο. του συστήματος Παπανδρέου, επέστρεφαν ως “επιχορήγηση” στα πολιτικά κέντρα τα οποία αναλάμβαναν να “καθαρίσουν” για τη χρηματοδότηση.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: