Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Η 3η ψηφοφορία .. Απόλαυση εις τριπλούν!

Γράφει ο  mitsos175.

168 - 132  Η 3η ψηφοφορία.
Απόλαυση εις τριπλούν! Μες το πένθος τα γαλάζια παπαγαλάκια που δεν πέρασε η τρομοκρατία. Οι αγώνες του κόσμου έκαναν τους κηφήνες που ήθελαν την καρέκλα, να το ξανασκεφτούν. Με κατεβασμένα τ' αυτιά και με τα λυσσασμένα σάλια τους να τρέχουν, υποδέχθηκαν οι κομματικοί προπαγανδιστές το αποτέλεσμα. Τώρα είναι "αναμενόμενο" έτσι; Που είναι η "κίνηση ματ" του ακαταλληλότερου, για να έχουμε νέα γλάστρα με σαρκοβόρο φυτό; Μου άρεσε που...
ήταν σίγουρος, ότι θα έβγαζε πρόεδρο της δημοπρασίας!

Τζάμπα το διάγγελμα - φιάσκο με το μανδύα μιας σικέ συνέντευξης. Μάταια διάβαζε από το μηχάνημα το λόγο της Τρόικας. Ούτε ένας παραπάνω! Δεν συγκινήθηκαν οι βουλευτές από το δράμα του ψαριανού, που ήθελε να κάτσει στην καρέκλα του υπουργού. Θα χάσει η κωμωδία και το μελά με τα ποσοστά του. Την Πιπιλή δεν τη λυπάστε; Που θα πνίξει τον πόνο της στο ποτό; Όχι γιατί κι αυτή δεν μας λυπήθηκε όταν ψήφισε τους φόρους; Να πάει να πνιγεί στο ουίσκι; Η θέληση σου, λαέ, διαταγή...

Τρέμουν γιατί πλέον θα μιλήσουμε εμείς τώρα. Πανικοβάλλονται μπροστά στη συντριβή τους. Γιατί τώρα έχουμε μια ευκαιρία να ξεφορτωθούμε τη σαβούρα των δοσίλογων. Να πούμε τη γνώμη μας για τα άδικα χαράτσια, για τον εξοντωτικό ΕΝΦΙΑ, για τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για τις απολύσεις, την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την τρομοκρατία και το φασισμό.

Είναι σίγουρη η νίλα τους στις εκλογές. Όμως προσοχή! Από τη μια θα πρέπει θα γίνει κατανοητό στους δοσίλογους, που τρομαγμένοι καθώς είναι κι αδίστακτοι, είναι ικανοί για κάθε βρωμιά, ότι σχέδια νοθείας και ανωμαλίας δεν πρόκειται να περάσουν σε καμία περίπτωση. Από την άλλη χρειάζεται πολύμορφος αγώνας, για να νικηθεί ο φόβος, να εκφραστεί η αγανάκτηση μας και η πραγματική θέληση του κόσμου.

Η σημερινή νίκη είναι αποτέλεσμα του θριάμβου της Αντίστασης, μιας Αντίστασης στο άδικο, που είναι αναγκαίο να συνεχιστεί, να κορυφωθεί, και μετά τις εκλογές. Οι εκλογές είναι η άποψη του κόσμου μια δεδομένη στιγμή. Χρησιμότατες αλλά από μόνες τους δεν αρκούν για να αλλάξει η σαπίλα. Ας πάρουμε λοιπόν θάρρος κι ας προετοιμαστούμε για νέες νίκες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΗΣΕ Ο ΚΩΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ 132 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.
168-50 ΜΠΟΝΟΥΣ=118.
ΤΟ 118 ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΤΙΑ ΛΑΪΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ 132.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΣΤΕ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΑΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΠΑΛΙΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.