Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Το Ποτάμι γέμισε χάνους


Αναβρασμός επικρατεί στα στελέχη και τα μέλη του Ποταμιού μετά τις πρόσφατες μεταγραφές του κόμματος.

Η προσχώρηση του Σπύρου Λυκούδη, που ήρθε μετά τις τοποθετήσεις των Πέτρου Τατσόπουλου και Γρηγόρη Ψαριανού για πιθανή εκλογική κάθοδο με το κόμμα, έχουν κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι έτοιμος να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του ακόμη και τη Μάγια τη Μέλισσα για να...

προκαλέσει εντύπωση στα μέσα ενημέρωσης.
Με επίσημη ανακοίνωσή του, το Ποτάμι χαιρέτισε την σύμπραξη με τους Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη, αναφέροντας πως το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, εκπροσωπεί την αριστερά που εκείνοι ονειρεύονται: Άπραγη, άβουλη, υπόδουλη, ανεπάγγελτη και ψηφολάγνα.
Πολλά μέλη του Ποταμιού θεωρούν ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόδωσε την υπόσχεσή του να μην δεχτεί στο κόμμα του κομματικά πρόσωπα του παλιού πολιτικού συστήματος, όμως αν δει κανείς τα βιογραφικά όσων εντάσσονται στα ψηφοδέλτιά του θα καταλάβει ότι στην παράταξη αυτή εισέρχονται μονάχα καιροσκόποι που μόνη επιθυμία έχουν να επανεκλεγούν με κάθε κόστος.
Ο Γρηγόρης Ψαριανός, από την πλευρά του, δηλώνει ενθουσιασμένος με τα νέα ανοίγματα του Σταύρου Θεοδωράκη. Του υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι δεν θα ξανακατουρίσει ποτέ στη ζωή του σε κανένα ποτάμι, παραπόταμο ή ρυάκι, όμως δεν δίνει όρκο ότι δεν θα το κάνει κάποια στιγμή στα έδρανα της βουλής.
Φήμες λένε ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος χαίρεται που θα συναντήσει τους παλιούς του συντρόφους, τους οποίους μπορεί να βαρέθηκε να βλέπει καθημερινά στα στούντιο του “Βήμα FM” και στα γραφεία του ΔΟΛ, όμως σκέφτηκε ότι όλα τα καλά κάποια στιγμή τελειώνουν γι’ αυτό κι όφειλε να πάρει άμεσα τα μέτρα του για να εξασφαλίσει το μέλλον του.
Άλλωστε ολόκληρος Πρετεντέρης περιθωριοποιήθηκε από τα δελτία ειδήσεων του Μέγκα για να εμφανίζονται ξανά εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι. Σε έναν Τατσόπουλο θα κόλλαγαν;
Το Ποτάμι έχει πολλά ακόμη άξια και μορφωμένα στελέχη, όπως τον φιλόσοφο Στέλιο Ράμφο, ο οποίος δήλωσε ότι η χούντα έκανε πολύ καλό στην ελληνική οικονομία αφήνοντας τη χώρα χωρίς χρέη, την πρώην κνίτισσα καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο πανεπιστήμιο, Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία δημοσίευσε φωτογραφία άδειου σούπερ μάρκετ από την Ιαπωνία του 2011 λέγοντας ότι είναι η Αγία Πετρούπολη σήμερα, και τον διαχειριστή του επίσημου λογαριασμού του κόμματος στο Twitter, ο οποίος έγραψε ότι ο ξεσηκωμός στο Πολυτεχνείο το 1973 ήταν μια ηρωική πράξη κόντρα στους κομματικούς μηχανισμούς της εποχής.
Αρκετά στελέχη του Ποταμιού προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασκεδάσουν τον κόσμο, ελπίζοντας ότι μέσα στην ανιστόρητη γελοιότητα τους θα πείσουν τους ψηφοφόρους να τους στείλουν στη βουλή, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τη θεωρία ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ετοιμάζει τη μεγαλύτερη πολιτική επιθεώρηση της Μεταπολίτευσης με έξοδα των εθνικών εργολάβων.
Δεν είναι όμως λίγοι εκείνοι που εξακολουθούν να εκφράζουν κάποιες αμφιβολίες όσον αφορά το ρόλο των παλαιών κομματικών στελεχών στο νέο και άφθαρτο Ποτάμι που προσπαθεί να στήσει ο αρχηγός του, παρότι οι πολιτικές απόψεις τους δεν διαφέρουν ουσιαστικά σε τίποτα από αυτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως, άλλωστε, λένε και οι ίδιοι στο κόμμα, ο Σταύρος Δήμας πρέπει να εκλεγεί τώρα πρόεδρος της δημοκρατίας και η βουλή οφείλει να συνεχίσει την πολιτική της, ακόμη κι αν όλοι εκφράζουν την απορία για αυτήν την επιλογή, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του το κατατάσσουν σήμερα στην τρίτη θέση πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ.
Φυσικά, για την επιλογή αυτή υπάρχουν πολλές απαντήσεις, μια από τις οποίες λέει πως στην πραγματικότητα το Ποτάμι δεν θα μαζέψει τις απαραίτητες ψήφους για να μπει στην επόμενη βουλή, ακόμη κι αν κάποιοι δείχνουν εμπιστοσύνη στην ηλιθιότητα του Έλληνα ψηφοφόρου.
Το Ποτάμι φοβάται ότι η πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το παρασύρει και να μην δει τελικά τα ποσοστά του να φτάνουν στα επίπεδα των ευρωεκλογών του 2014, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα πιθανό επιχειρηματικό ατύχημα στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, το οποίο είναι ικανό να καταπιεί τον Σταύρο Θεοδωράκη σε μια νύχτα.
Παρόλα αυτά εγώ έχω εμπιστοσύνη στον πρόεδρο του Ποταμιού και τα αμόρφωτα στελέχη του. Γι’ αυτό και θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις τους, αναμένοντας με ιδιαίτερη ανυπομονησία την ένταξη του Μπομπ του Σφουγγαράκη στα εκλογικά του ψηφοδέλτιά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Τσυριχα γεμισε πουστηδες καροτακηδες κοπρολαγνους Γκαμπριελους αιμομικτες παιδεραστες και αλλες υπερπροοδευτικες δυναμεις της Αριστερας και προοδου!

Για τον Τσιπρα λενε οτι βιαζει το μικρο παιδακι του τον Ερνεστο Τσε Παπαρα αληθευει ρε παιδια ή ειναι προπαγανδα των κακων φασιστων??????

Ανώνυμος είπε...

Γέμισε το ποτάμι χάνους; Οχι,λάθος.
Γέμισε μαλάγρα γιά να φάνε οι χάνοι
πού θα τούς ψηφίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Προωθούν το Ποτάμι, που το αποτελούν άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως στο ΠΑΣΟΚ οΠαπανδρέου ο Γιώργης. Προωθούν τα ΜΜΕ αυτούς που θα μπορούσαν χωρίς όχι να καταστρέψουν τον ελληνικό λαό, αλλά λογαριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, ΤΕΛΟΣ!