Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Tσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί τις καταθέσεις των πολιτών -Καλοδεχούμενος αλλά όχι στο Επικρατείας ο Κουβέλης


(EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
(EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)




Τις εκλογικές μηχανές φουλάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας «κήρυξε» επί της ουσίας την έναρξη της προεκλογικής περιόδου με την ομιλία του σε μία κυριολεκτικά κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο Σινέ Κεραμεικός.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι το κόμμα του θα εγγυηθεί τις καταθέσεις, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μπουν υπηρεσιακοί υπουργοί και έστειλε το μήνυμα στο Φώτη Κουβέλη αλλά και άλλους συμμάχους ότι είναι καλοδεχούμενοι, αλλά όχι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε το στίγμα του επικείμενου ανοίγματος στο οποίο και θα προχωρήσει, καθώς υπογράμμισε ότι «δεν πέρασαν τα σχέδια της κυβέρνησης όχι μόνο χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και χάρη στο ΚΚΕ, στη ΔΗΜΑΡ, στους ΑΝΕΛ, στους ανεξάρτητους βουλευτές που αντιστάθηκαν στις πιέσεις».

Παράλληλα όμως σημείωσε ότι οι σύμμαχοι είναι καλοδεχούμενοι να συνεισφέρουν με τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν την κρίση του λαού στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, «Οχι, όμως, για να λάβουν εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σαν αυτές που προσφέρουν ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Θεοδωράκης. Γιατί ούτε εμείς ούτε οι σύμμαχοί μας είναι σαν τους άλλους».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί τις καταθέσεις των πολιτών»

Ανεβάζοντας στα ύψη τους αντιπολιτευτικούς τόνους ο κ. Τσίπρας είπε πως «επαναφέρουν πάλι το δράκο της χρηματοδότησης που θα μας κόψουν, και της τιμωρίας που θα μας επιβάλουν η κυρία Μέρκελ και οι αγορές», ενώ καθησύχασε τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του θα εγγυηθεί χωρίς καμιά υποσημείωση και κανένα αστερίσκο τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τους Ευρωπαίους εταίρους. Τελεία και παύλα στα παραμύθια του τρόμου».

«Να τοποθετηθούν υπηρεσιακοί υπουργοί»

Κάνοντας λόγο για ένα πλατύ μέτωπο νίκης και μένοντας στη γραμμή Γλέζου, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του πολίτη, «ώστε να διασφαλιστεί ότι ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς και παρατράγουδα», ενώ προειδοποίησε να μην διανοηθεί κανείς φεύγοντας να πάρει «ούτε ένα δημόσιο έγγραφο. Και ειδικά την αλληλογραφία με την Τρόικα».

«Πρωθυπουργός του αυταρχισμού ο κ. Σαμαράς»

Κατακεραυνώνοντας τον Αντώνη Σαμαρά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ένα πρωθυπουργό «που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που αγνόησε και υποβάθμισε τη Βουλή», με ρεκόρ πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, προεδρικά διατάγματα και ρεκόρ νυχτερινών τροπολογιών.

«Είναι ο πρωθυπουργός του αυταρχισμού και της κοινωνικής κατεδάφισης» σημείωσε για να τονίσει πως «είναι και ο τελευταίος που έχει το ηθικό δικαίωμα να μιλά για συναίνεση», μιας και η συναίνεση αυτή τη στιγμή προχωράει μέσω του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εκλογική μάχη δεν θα είναι περίπατος»

Φανερά προσγειωμένος, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στο εσωκομματικό ακροατήριο τονίζοντας πως «η εκλογική μάχη δεν θα είναι περίπατος» για να συμπληρώσει το  ψέμα είναι στα μέσα που χρησιμοποιούν και θα χρησιμοποιήσουν. «Τερατώδη ψέματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις προθέσεις, και την πολιτική του. Δρακόντεια ψέματα για το τι περιμένει τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν για άλλη μια φορά το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Οι ύβρεις θα ξεπληρωθούν στην κάλπη», τονίζει η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στην ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον Κεραμικό.

«Ο Πρωθυπουργός ούτε απαντά, ούτε συνομιλεί με έναν κατ’ επάγγελμα υβριστή. Οι ύβρεις, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο ελληνικός λαός, θα ξεπληρωθούν στην κάλπη», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ:
1) ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΟΥ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ. ΘΑ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
2) ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΛΙΜΑΝΙ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΩΝ.
3) ΔΗΛΩΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΣΕ ΑΣΧΕΤΑ ΝΟΜΣΧΕΔΙΑ.
4) ΠΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ.
5) ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΝΔΚΛΕΦΤΕΣ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΙΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.
6) ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ - ΒΛΕΠΕ ΠΑΣΟΚ - ΟΤΑΝ ΔΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ.
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
ΑΝ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τήν έκανε τη μαλακία.Παίρνει τον Κουβέλη.Ας πρόσεχε λοιπόν, πρόωρα να ειπωθει αλλά ΠΡΕΠΕΙ να ειπωθεί.
Ολα "πρίμα" τα είχε ο Κουβέλης του
έλειπε του βλάκα.Ας τον παρει να τον χαίρεται τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα είναι καλοδεχούμενος ο Κουρέλης Χάρρυ???????Δε γαμ..στε λέω εγώ με όλα τα προδοταριά.Ετσι θα κυβερνήσει ο Τσιπρας??????