Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τρελάθηκε στο γούρι ο Αλαφούζος μετά την κολεγιά με τον Μητσοτάκη. Λαγοπόδαρος λέμε.

 

ΟΤΙ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΧΡΥΣΑΦΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ.

Πέρυσι ο Αλαφούζος τα είχε όλα. Κατάφερε να απογειώσει την τηλεθέαση του σταθμού του και να εξασφαλίσει πίστωση χρόνου από τους οπαδούς για την ομάδα. Όπως επίσης ήταν έτοιμος να καταγράψει την μεγαλύτερη δημοσιογραφική επιτυχία των τελευταίων δεκαετιών για την υπόθεση του NOOR1.
Και κάπου εκεί είχε τη φαεινή ιδέα να μπλέξει με το Μητσοτάκη. Και το γούρι που το έφερε δεν μπορεί να κρυφτεί. Μπουρλότο όλα.Την αποχώρησή του από τον ιδιοκτησιακό θώκο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ο Γιάννης Αλαφούζος, μετά από 5,5 χρόνια παρουσίας του στην ηγεσία των «πράσινων».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε μέσω του τηλεοπτικού του σταθμού ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης, με
Ανέφερε στη γραπτή του δήλωση ότι έχει συνεισφέρει 42 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική του περιουσία, από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες του τριφυλλιού…

τον ίδιο να αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ότι έχει συνεισφέρει 42 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική του περιουσία, από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες του «τριφυλλιού», υπογραμμίζοντας όμως ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει μελλοντικές υποχρεώσεις που θα ανέρχονται έως και σε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, τους απογοήτευσε, αποκάλυψε πως ζήτησε από τον Βασίλη Κωνσταντίνου να αναλάβει την προεδρία του συλλόγου, ενώ, μεταξύ άλλων, άφησε αιχμές για τη σκοτεινή κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απευθύνοντας κάλεσμα στους «ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας» να αναλάβουν τα ηνία του συλλόγο

Αναλυτικά, η γραπτή δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου:

Πριν από μερικά χρόνια διαπίστωσα πως η ομάδα μας, ο ΠΑΟ, βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής. Πήρα την απόφαση να αναλάβω μία πρωτοβουλία διάσωσης μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Χιλιάδες οπαδοί συνεισέφεραν τον οβολό και την στήριξή τους. Ζήτησα από ιστορικούς παράγοντες και οικονομικά εύρωστους υποστηρικτές να συνεισφέρουν και εκείνοι τα σημαντικά ποσά που χρειαζόταν η

ομάδα για να αποφύγει την χρεοκοπία. Δεν το έκαναν. Από εκείνη την ημέρα έως σήμερα έχω συνεισφέρει 42 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική μου περιουσία. Δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση. Επωμίσθηκα αυτό το φορτίο σε μία οριακή στιγμή για την χώρα και εμένα προσωπικά.

Είχα την ρομαντική ψευδαίσθηση ότι στήνοντας μία υγιή ομάδα χωρίς σχέσεις διαπλοκής θα μπορούσα να βοηθήσω να αλλάξει η ελληνική πραγματικότητα. Έκανα λάθος. Τα συστήματα και οι νοοτροπίες που εμποδίζουν την χώρα μας να έχει ένα κανονικό, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι βαθιά ριζωμένα και μοιάζουν με Λερναία Ύδρα. Όποιος καλοπροαίρετος πάει να συγκρουσθεί μαζί τους αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα ότι χτυπάει το χέρι του σε έναν αδιαπέραστο τοίχο.

Σήμερα ο Σύλλογος μας βρίσκεται και πάλι σε ένα οριακό σημείο. Για μένα προσωπικά είναι αδύνατον, από ψυχική και οικονομική άποψη, να συνεχίσω να συντηρώ και να διαχειρίζομαι την ομάδα. Είμαι διατεθειμένος να αναλάβω τις υποχρεώσεις της έως ένα πόσο της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι το ανώτατο όριο που μπορώ να επωμισθώ. Έδωσα ό,τι μπορούσα, αναλαμβάνω μελλοντικές δεσμεύσεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές μου. Έως εδώ όμως.

Καλώ τους ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας να αναλάβουν πρωτοβουλία για την διάσωση του συλλόγου. Θα σταθώ δίπλα τους σαν απλός στρατιώτης, τιμώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που θα αναλάβω στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας. Νομίζω ό

τι έχει έλθει η ώρα να πράξουν και εκείνοι το καθήκον τους.

Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησα από τον Βασίλη Κωνσταντίνου να ηγηθεί σε μια προσπάθεια σωτηρίας της ομάδος καλώντας σε συστράτευση όλους τους Παναθηναϊκούς που μπορούν να συνεισφέρουν.

Στους οπαδούς και φίλους του ΠΑΟ οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί στάθηκαν δίπλα μας στο εγχείρημα και κατάλαβαν ότι το μόνο που ήθελα ήταν να σωθεί πρώτα και μετά να πάει καλά η ομάδα. Τους ζητώ συγγνώμη γιατί τους απογοήτευσα και γιατί δεν μπορώ να επωμισθώ άλλο την ευθύνη. Έκανα ό,τι μπορούσα. Η στιγμή της αλήθειας έφτασε. Όσοι αγαπούν την ομάδα και όσοι αντέχουν να την βοηθήσουν ήλθε η ώρα να το κάνουν.

Ιωάννης Αλαφούζος».

Η επόμενη ημέρα

Όπως είναι φυσικό μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου από τα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις στον σύλλοογο τα επόμενα 24ωρα. Σε βαθμό τέτοιο μάλιστα, που θα φανεί εάν η ομάδα που «χτίστηκε» το καλοκαίρι θα μείνει ως έχει ή θα επέλθει διάλυση.

Στη γραπτή του δήλωση ο Γιά

ννης Αλαφούζος μπορεί να μην το αναφέρει, αλλά η απόφασή του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό έχει άμεση ισχύ και όχι σε… βάθος χρόνου και συγκεκριμένα έως το καλοκαίρι.

Αυτό με πιο απλά λόγια σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου θα παύσει τη χρηματοδότησή του σε όλα τα επίπεδα.

Αν αναλογιστεί κανείς και με βάση τα όσα έγιναν γνωστά από την τελευταία συνάντηση, Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου ότι για να βγει η χρονιά θα χρειαστούν 15-17 εκατ. ευρώ, γίνεται αντιληπτό τι θα συμβεί στο αμέσως επόμενο διάστημα εάν δεν υπάρχουν τα χρήματα.

Η προσπάθεια του Βασίλη Κωνσταντίνου για να βρει κάποιους με οικονομική επιφάνεια που θα στηρίξουν τον Παναθηναϊκό στο μεταβατικό αυτό στάδιο και μέχρι την «επόμενη μέρα», αποτελεί τη μοναδική «σανίδα σωτηρίας» στη δεδομένη χρονική περίοδο.

Εάν δεν στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα αυτό, η οντότητα του ιστορικού συλλόγου κινδυνεύει, εκτός κι αν επανέλθει στο προσκήνιο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος βρισκόταν σε συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες με τον Αλαφούζο για την είσοδό του στην ΠΑΕ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: