Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Θλιβερό ατόπημα Χατζηδάκη με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν


Θλιβερή εικόνα παρουσίασε για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που συνοδεύεται από δεκάδες γάλλους επιχειρηματίες.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης -αντί να στηρίξει την προσπάθεια- προχώρησε σε μια δήλωση που ξεπερνά την μικροκομματική πολιτική που αφορά τις επενδύσεις και φτάνει στη "ζήλια".

«Το σημαντικό είναι όταν θα φθάσουν εδώ οι επενδυτές από την άλλη πλευρά να μην έχουν απέναντί τους διαφόρους γραφειοκράτες, οι οποίοι θα τους τρομάζουν, και διαφόρους δογματικούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα τους κάνουν να το μετανιώνουν επειδή ήρθαν», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm.

Όπως είπε μάλιστα, δεν χρειάζονται μερεμέτια και ψιλοπαρεμβάσεις αλλά μεγάλο άλμα, που –όπως είπε- δεν νομίζει πως μπορεί να το κάνει αυτή η κυβέρνηση

Η θέση αυτή έρχεται μετά τη δήλωση προ ημερών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος καλούσε τους επενδυτές να απευθυνθούν στα γραφεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τι είπε ο κ. Χατζηδάκης:


«Καλοδεχούμενος είναι ο Γάλλος Πρόεδρος και θετικό είναι ότι έρχονται Γάλλοι επιχειρηματίες, εμείς δεν είμαστε καθόλου μικρόψυχοι σε αυτό, βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται, ερχόντουσαν και στο παρελθόν, το σημαντικό είναι όταν θα φθάσουν εδώ οι επενδυτές από την άλλη πλευρά να μην έχουν απέναντί τους διαφόρους γραφειοκράτες, οι οποίοι θα τους τρομάζουν, και διαφόρους δογματικούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα τους κάνουν να το μετανιώνουν επειδή ήρθαν. Άρα, χρειάζεται ένα άλμα η οικονομία μας»

«Δεν μου αρέσει να μιλάω με τη λογική του μαύρου – άσπρου, ούτε θέλω να αθωώνω την Νέα Δημοκρατία, ούτε θέλω να λέω ότι όλα ήταν τέλεια στο παρελθόν. Όμως το 2007, που φυσικά τα πράγματα δεν ήταν τέλεια και μαγικά, είχαμε επενδύσεις ως ποσοστό του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος 26-27%. Και το 2017, είχαμε επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ 11%. Με ένα ήδη μειωμένο ΑΕΠ. Άρα, εδώ δεν χρειάζονται μερεμέτια, δεν χρειάζονται ψιλοπαρεμβάσεις, χρειάζεται ένα μεγάλο άλμα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να το κάνει αυτό η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να το κάνει διότι και εμείς ακόμα για να το κάνουμε, μιλάω ευθέως, πρέπει να ξεπεράσουμε τον παλιό κακό μας εαυτό. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στην επιχειρηματικότητα, στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το νέο μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης είναι ότι θα αφήσουμε στην άκρη το μνημόνιο».


Όσον αφορά σε θέματα πολιτικής... εις επίπεδο γλάστρας ο πολύς κύριος Χατζηδάκης. Κρίμα...
Χάρρυ Κλυνν

Δεν υπάρχουν σχόλια: