Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Εχθρός του Ελληνικού πνεύματος και της Ορθοδοξίας.
Ο Μητσοτάκης προέρχεται από το φυτώριο που αντιμάχεται λυσσαλέα τις αρχές τις κοινωνικής δικαιοσύνης όπως αυτές εκφράστηκαν μέσω του ελληνικού πνεύματος και της Ορθοδοξίας. Αρχές που δομούν μία ανώτερη κοινωνία κατά τον Αριστοτέλη ή μία κοινωνία δικαίου κατά τον Χριστό.

Αυτό το χιτλερικό φυτώριο που ξέρασε τυράννους από τον Μουσολίνι μέχρι τον Λένιν, βασίζεται στην λογική της κάστας που λειτουργεί ως καρκίνωμα εντός του κοινωνικού συνόλου.

Ο Μητσοτάκης δεν είναι απλώς ένας «θεωρητικός» του φασίζοντος ανθελληνισμού. Ο τρόπος ζωής του βασίζεται σε μία πλήρη εφαρμογή της ολιγαρχικής απρέπειας εις βάρος του συνόλου.

Η απαξίωση των νόμων, η απάτη, η ατιμωρησία, το «δεν πληρώνω διότι είμαι φεουδάρχης», το ότι δεν διστάζει να λειτουργήσει ως πολιτικός βραχίονας εγκληματικών οργανώσεων που δρουν κατά του έθνους και της κοινωνίας, δείχνει περίτρανα το ποιός είναι και τι πρεσβεύει.

Η χθεσινή του δήλωση λοιπόν κατά την ομιλία του, δεν πρέπει να ξενίζει. Είναι μία έκφραση απόλυτης ειλικρίνειας.

Ο Αριστοτέλης διαχωρίζει τις κοινωνίες σε ατελέστερες και ανώτερες, ανάλογα με το σκοπό που θέτουν. Ανώτερες χαρακτηρίζονται εκείνες που ο σκοπός αφορά στο σύνολο της πόλης «ἅπαντα τὸν βίον» και επιδιώκουν την ευημερία του κοινωνικού συνόλου, το εὖ ζῆν. Ατελέστερες θεωρούνται εκείνες που είναι μόρια ενός όλου, τμήμα μιας πολιτικής κοινωνίας που στοχεύει σε κάτι ειδικό, όπως ανάπτυξη του εμπορίου, της βιοτεχνίας, της ναυτιλίας, της πολιτικής επιρροής ή της οικονομικής ανάπτυξης.

Διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια: