Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Το σχέδιο ανωμαλίας για να ρίξουν τον Τσίπρα - Στουρνάρας, Σαμαράς, Μητσοτάκης και Φώφη


Ο Αλέξης Τσίπρας
Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Βλέποντας ότι χάνουν την αληθινή τους εξουσία.




Μπορεί το ΔΝΤ να αναγνωρίζει τα εγκληματικά λάθη που έγιναν σε βάρος της χώρας από τους δανειστές συνολικά, αλλά και από όσους αποδέχθηκαν το πρώτο μνημόνιο, η εγχώρια διαπλοκή όμως βλέπει μόνο ευθύνες Τσίπρα. «Αυτός κατέστρεψε τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015» φωνάζουν όλοι μαζί εν χορώ.
Η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διαλεύκανση των ευθυνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε ότι αφορά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, είναι μόνο η αρχή. Σχεδιάζουν μια σειρά κινήσεων ώστε οι ευθύνες για την καταστροφή της χώρας να αποδοθούν αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα και σε μέλη της κυβέρνησής του.
Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Βλέποντας ότι χάνουν την αληθινή τους εξουσία.
Καλλιεργούν (με πολλά ψέματα) κλίμα αμφισβήτησης για το ήθος της κυβέρνησης.
Προσπαθούν να εμποδίσουν την υλοποίηση κάθε απόφασης της κυβέρνησης με όποιο τρόπο μπορούν, ώστε να μην υπάρχει κυβερνητικό έργο.
Τα μεγαλύτερα εμπόδια παρουσιάζονται στον τραπεζικό τομέα. Η σύγκρουση της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα συνεχίζεται, όσο και να δεν είναι ορατή δημοσίως. Η κυβέρνηση βλέπει ότι οι προσπάθειές της να αρχίσει να κινείται κάτι στον τραπεζικό χώρο, ώστε να φτάσει και κανένα φράγκο στην αγορά εμποδίζεται συνεχώς με πολλούς τρόπους.
Η επόμενη κίνηση είναι να ακυρωθεί η συνταγματική μεταρρύθμιση. Κι αυτό για να υπάρξει θεσμική ακινησία, να μην ξεκολλήσουμε από τη γραφειοκρατία, να μην μπορέσει η κυβέρνηση να κάνει αλλαγές στο κράτος, αλλαγές που όλοι ομολογούν ότι είναι αναγκαίες.
Μάχη έγινε και γίνεται και στη Δικαιοσύνη. Δεν θέλουν ούτε εκεί αλλαγές, δεν θέλουν να αποδοθούν ευθύνες και να επιστρέψουν λεφτά στην Ελλάδα από όσους τα έβγαλαν (μαύρα ή άσπρα) για να τα κρύψουν.
Η συζήτηση που καλλιεργείται σε κοινωνικό επίπεδο από την ΝΔ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΠΑΣΟΚ, είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.
Και φυσικά κάνουν ότι μπορούν για να προκληθούν εκλογές, το φωνάζουν κάθε μέρα, μπας και η ευχή τους εισακουστεί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζεται από τη Φώφη Γενημματά, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Βαγγέλη Βενιζέλο αλλά και από τον Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθειά του να προκαλέσει πόλωση και να ενοχοποιήσει τον Αλέξη Τσίπρα για τη χρεοκοπία και την καταστροφή που έφεραν τα Μνημόνια. Στηρίζεται όμως και από τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνει εντός και εκτός Ελλάδας, ότι η ευθύνη που δεν βγήκαμε από τα Μνημόνια, αντιθέτως φτάσαμε σ ένα τρίτο Μνημόνιο και χρεωθήκαμε ακόμα 86 δις ευρώ, ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα.
Η Βουλή βεβαίως δεν τους έκανε το χατίρι, η πρόταση ΝΔ ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, έλαβε όμως μόνο 96 ψήφους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρόλα αυτά επανήλθε και είπε: Η Εξεταστική για το 2015 θα γίνει οπωσδήποτε όταν έρθουμε στην εξουσία.
Ο άμεσος στόχος είναι ο εκφοβισμός του κόσμου, η καλλιέργεια της εντύπωσης ότι για όλα τα δεινά που τραβάμε φταίει ο Αλέξης Τσίπρας και μόνο αυτός. Καμία ευθύνη δεν υπάρχει από τις κυβερνήσεις που χρεοκόπησαν τη χώρα, ούτε και από αυτούς που πανηγύριζαν για τα Μνημόνια. Από αυτούς που φώναζαν ότι τα Μνημόνια είναι ιδιοκτησία τους, ότι έπρεπε να τα είχαμε κάνει μόνοι μας, πριν από τους δανειστές.
Δεν φταίνε όσοι έδιναν εντολές για χαριστικά δάνεια, όσοι οργάνωναν την φοροδιαφυγή, ή όσοι προέτρεψαν τον κόσμο να βγάλει τα λεφτά του έξω επειδή έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν φταίνε αυτοί που φώναζαν «Κράτα γερά Γερούν», ζητώντας από τον Ντάισελμπλουμ να μην υπογράψει συμφωνία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει μόνο ο Αλέξης.
Η Εξεταστική λοιπόν ήθελαν να είναι η αρχή για να ξεκινήσει η απόδοση ευθυνών. Για να μπορέσουν να απαιτήσουν τη σύσταση Προανακριτικής η οποία και θα παραπέμψει τον Αλέξη και άλλα μέλη της κυβέρνησης, στη Δικαιοσύνη.
Θέλουν αναταραχή
Όλα αυτά φυσικά μοιάζουν με όνειρα θερινής νυκτός. Όχι μόνο γιατί δεν υπάρχουν όλες αυτές οι δυνατότητες να υλοποιηθούν τα σχέδια του Κυριάκου και των άλλων παιδιών, αλλά γιατί οι εξελίξεις και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα.
Όσοι ονειρεύονται εκτροπές, παλιννόστηση του παλαιού συστήματος της διαπλοκής, είναι μακριά νυχτωμένοι.
Φωνάζουν όμως και αναζητούν τρόπους να κλονιστεί η κυβέρνηση, ακριβώς γιατί βλέπουν ότι σε λίγο δεν θα έχουν όπλα να πολεμήσουν.
Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης οι ισορροπίες αλλάζουν, νέοι και παλαιοί παίκτες θα αλλάξουν τακτική και στρατηγική.
Στις Τράπεζες γίνεται το έλα να δεις. Ναι, υπάρχει ο κίνδυνος να περάσουν σε μεγάλο βαθμό σε ξένα χέρια, όμως πλέον οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες. Οι τράπεζες δεν θα δίνουν πλέον δάνεια, μετά από τηλεφώνημα της πολιτικής ηγεσίας.
Στο κράτος υπάρχουν αλλαγές, ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν, οι ΔΕΚΟ θα αλλάξουν χαρακτήρα και προσανατολισμό.
Στην Ευρώπη όπως και στις ΗΠΑ, η εντύπωση πλέον για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του δεν είναι αυτή που ήταν το 2015.
Όσοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις ξέρουν ότι το κράτος (ακόμα και αν ήθελε) δεν έχει λεφτά να δώσει.
Το πολιτικό σύστημα, τα κόμματα, δεν είναι αυτά που ήταν πριν από δυο χρόνια συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αναταραχή που επιδιώκουν δεν θα έρθει, παρά τις δυσκολίες που περνάει ο κόσμος, ούτε έρχονται εκλογές όπως ονειρεύονται.
Οι ευρωπαϊκές εξελίξεις όμως όπως και τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας μπορεί να φέρουν τεράστιες ανακατατάξεις. Μόνο που αυτές δεν ευνοούν την επιστροφή του ίδιου του συστήματος της διαπλοκής.
kontranews

Δεν υπάρχουν σχόλια: