Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Νίκος Δήμου ο "αντιστασιακός;"

Νίκος Δήμου ο "αντιστασιακός";;;;;;

Λέτε να είναι άλλος Νίκος Δήμου που με την υπογραφή Μακαρέζου διορίστηκε Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Διαφημιστών; Μπά! Μάλλον συνωνυμία θα είναι!.......

Νίκος Δήμου: Ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής

Το επίπεδο του λόγου του Νίκου Δήμου είναι αφόρητα χαμηλό, ένα συνονθύλευμα ξερολησμού και ασυναρτησίας. Λόγια ενός ξεπεσμένου σαλτιμπάγκου που για να διασκεδάσει αποφάσισε να κατέβει από το δέντρο και να παίξει τον διαφορετικός. Τα λόγια του τα διακρίνει μία έκπτωση του ιστορικού λόγου σε ιδεολόγημα, μία υποβάθμισή του έντεχνη, άσκηση φτηνής και κακοντιαγραμμένης μικροπολιτικής παράλληλα με την αδίστακτη υιοθέτηση του κανόνα ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Τον διακρίνει ένα μικροπολιτκάντικος επαγγελματισμός, εξουσιαστική φίμωση, μικρονοϊκή αμβλυωπία, πολιτική παιδαριωδία. Εκφράζεται απαξιωτικά για το δικαίωμα των ελλήνων να έχουν γνώμη. Προσπαθεί να επιβάλλει τις νεοταξίτικες απόψεις του και συκοφαντεί όσους διαφωνούν μαζί του, ενώ συμμαχεί με τα πλέον σκοτεινά στοιχεία της δημόσιας ζωής, νταραβερίζεται με τα φερέφωνα της Νέας Τάξης και πολύ εύκολα υπερασπίζεται καταχραστές του δημοσίου χρήματος. Ο Δήμου είναι επικίνδυνος για όλους.

Ακούς εκεί, να νομίζει ο Δήμου ότι μπορεί, αποκαλώντας τους Έλληνες πατριώτες ελληνάρες, να φέρει τη ζωή της Ελλάδας στα μέτρα του. Εδώ απέτυχαν κατακτητές ο ένας μετά τον άλλον να σκηνοθετήσουν την ζωή και την μοίρα του έθνους και θα το κατορθώσει ο Νίκος Δήμου, με το μουσάκι του, τα καθωσπρεπίστικα γυαλάκια του. Χρειάστηκε να περάσει χρόνος για να προσέξω τα μακαρονίστικα κείμενα του για να ψυλλιαστώ, για να με ζώσουν τα φίδια. Έχει πείσει τον εαυτό του ότι είναι κάτοχος της απόλυτης σοφίας. Ο μολιερικός του αρχοντοχωριατισμός τον έχει πείσει και νομίζει ότι πράττει το απόλυτα σωστό. Καμία υποψία δεν περνάει από το φτωχό του το μυαλό, ότι δεν είναι παρά ένα μικρό καρφάκι στα χέρια αυτών που θέλουν να σταυρώσουν την Ελλάδα.

Ο Δήμου δεν είναι κανένα σπάνιο είδος. Στους διαδρόμους των παράκεντρων της εξουσίας κάτι τύποι σαν και αυτόν περισσεύουν. Έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μπει στον κόσμο της εξουσίας. Έχει την εντύπωση ότι για χάρη του δηλητηρίου που ξερνάει κατά των Ελλήνων θα ανοίξουν οι πόρτες και θα εισέλθει στους ναούς του κόσμου τροπαιοφόρος και νικητής. Φρούδες ελπίδες πανικοβλημένου ζώου που βλέπει την φωτιά της ανυπαρξίας να τον περικυκλώνει και προσπαθεί να βρει διέξοδο. Πρέπει να είναι πολύ μεγάλος ο τρόμος που έχει σμιλέψει στην ψυχή του ένα τόσο κακότεχνο μνημείο εγωισμού. Απολύτως παγιδευμένο ανθρωπάκι στήνει δόκανα στον ίδιο τον εαυτό του, κατακομματιασμένη θλιβερή ύπαρξη. Κάθε είδος σεβασμού προς τους άλλους, κάθε αξιοπρέπεια την έχει ξεριζώσει από μέσα του σαν βρόμικο άντερο και το έχει κάνει θηλιά στο λαιμό του. Δεν είναι παρά ένας δούλος βουτηγμένος μέσα στην σκληρότητα της έπαρσης και του ναρκισσισμού του. Ανίκανος για δημιουργικό λόγο τραβάει ο ίδιος το σκοινί, γυρίζει γύρω γύρω τυφλωμένος από τον πόνο και έχει την εντύπωση ότι αυτό το τυφλό σημειωτόν είναι τρόπος ζωής, και δημιουργίας. Κουραστικός και κενός στα όρια της εκπόρνευσης, πανικόβλητος , οδηγημένος μονάχα από τον εκτραχηλισμό της πολιτικής και τους εμπρηστικούς λόγους των πουλημένων νεροκουβαλητών του αμερικανισμού και της Νέας Τάξης περιμένει μόνο το εύγε των πλανητικών νταβατζήδων.

Ο λόγος του Δήμου δεν είναι παρά ο απόηχος μιας αβουλίας. Ανίκανος να υψώσει νέο λόγο μηρυκάζει τα συνθήματα των καιρών, έχοντας καταπιεί τα δολώματα σαν χάνος. Με τον φόβο να του ροκανίζει τα ποδάρια και την οδύνη φωλιασμένη βαθιά στην ψυχή του αγωνίζεται, φωνάζει: "νάμαι και εγώ εδώ!".

Και να βρισκότανε ένας θεατρικός συγγραφέας να ανακαλύψει και να περιγράψει τον φόβο και την οδύνη του Δήμου, οι θεατές ύστερα από τα πρώτα δέκα λεπτά θα σηκώνονταν και θα φεύγανε, δεν θα αντέχανε τόσο πηχτή μονοτονία και τέτοια άπνοια πάνω στη σκηνή. Όχι, το θέατρο δε θα μπορούσε να αποδώσει την φρικτή του κατάσταση. Η ζωγραφική Ναι. Ο Μεγάλος Ιεροεξεταστής του Ελ Γκρέκο τον αποδίδει απόλυτα. Η ίδια έκφραση, το ίδιο ύφος, η ίδια αλαζονεία. Υπάρξεις αιωρούμενες μεταξύ φόβου και οδύνης και πίσω οι φωτιές του auto da fe που καίει τους αιρετικούς τότε και ,πολύ θα το θελε, τους "ελληνάρες" σήμερα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χάρρυ, χρόνια σας πολλά!
Το άρθρο σας εκφράζει απόλυτα κάθε Έλληνα (στη καταγωγή και τη συνείδηση) που έχει διαβάσει οποιοδήποτε άρθρο του συγκεκριμένου "κυρίου" αλλά δεν είναι αρκετό.

Κάποτε σκεφτόμουν να γράψω και εγώ ένα άρθρο για αυτόν στο "αβάφτιστο" ιστολόγιό μου στο οποίο παράλληλα θα απαντούσα σε κάποια πράγματα που είπε στην "απολογία ενός ανθέλληνα". Ωστόσο, εκτός από την αηδία που ένιωθα διαβάζοντας τις αρλούμπες της "απολογίας" του, σκεφτόμουν ότι είναι τόσο ουτιδανό ανθρωπάκι που πολύ απλά θα έχανα το χρόνο μου αν έγραφα για αυτόν, έστω και αν έχω χάσει ήδη αρκετό για τέτοιους ηλίθιους.

Ο Δήμου είναι εκείνος ο τύπος του αριστερού που δεν έχει την παραμικρή ταξική συνείδηση και αρκείται στο να βγάζει τα αντιεθνικιστικά (ή μάλλον ανθελληνικά)κόμπλεξ του και να παίρνει το μέρος των άλλων, ακόμα και των σκοπιανών. Τραγικός σαν συγγραφέας, άθλιος σαν προπαγανδιστής και απίστευτα γελοίος σαν ομιλητής. Για να πιστεύει κάποιος σε αυτά που λέει ή είναι σαν αυτόν ή είναι πιο ηλίθιος και απ'τα μαρούλια ή χρειάζεται επειγόντως ψυχιατρική βοήθεια.

Σε κάθε περίπτωση το φάρμακο για αυτόν είναι... ο θάνατος και δεν αργεί η μέρα που θα οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα μαζί με τα άλλα ανθελληνικά βλίτα σαν του λόγου του!

Μέχρι τότε όμως ας μην χάνουμε το χρόνο μας ασχολούμενοι με καθένα απ'αυτά τα σκατά με πόδια! Ας εστιάσουμε στη προπαγάνδα τους! Θα με ενδιέφερε πολύ να διαβάσω τα όσα έχετε να πείτε εσείς για αυτά που γράφει αλλά τι να πρωτοσχολιάσει κανείς στις ασυναρτησίες τους.

Συγχαρητήρια για τα όσα έχετε κάνει και καλή συνέχεια!!

Asamonas είπε...

κΥΡΙΕ πΟΤΕΡ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ; Δυστυχως η χωρα των τυφλων ανηκει σε αυτους που βλεπουν, και οχι στους τυφλους, οι ελληναρες ορθοδοξαρες ειναι οι τυφλοι και ανηκουν στους νεοταξιτες... ακομα και όσοι έχουν ταξι ... εν τω μεταξυ, ενταξει ο Δημου δεν ειναι και ο φιλοσοφαρος αλλα οχι και οπως τα λετε, ενω οι Ορθοδοξαρες αριστεροι ειναι για τα μπαζα !!!!!! χοχοχοχοχο χιχιχιχι

Ανώνυμος είπε...

Kαι εμφανίστηκε πάλι ο κύριος "Ποτάμης" (ανήκει στο Ποτάμι) Νίκος Δήμου για να μας πει πόσο ανθέλληνας είναι και να κατεβάσει το μεγαλείο του 1821 σε επίπεδο "πλιατσικολογήματος" με νέο άρθρο του.
Δηλαδή, ευθαρσώς δηλώνει ότι πρέπει να διαγραφούν τα βιβλία όλων των μεγάλων ιστορικών που έζησαν την Επανάσταση και έγραψαν για αυτήν (Γ. Τερτσέτης, Στρατηγός Μακρυγιάννης, Κ. Παπαρρηγόπουλος κ.α.), και να την ξαναγράψει όπως θέλει αυτός, 200 σχεδόν χρόνια μετά!
Ας τα δούμε ένα ένα. Αν εννοεί τον αφορισμό του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε', όλοι γνωρίζουν ότι τον έκανε για να σώσει από τις σφαγές τους Έλληνες της Μικράς Ασιας και της Πόλης που δεν ειχαν την πολυτέλεια να επαναστατήσουν, καθώς ήταν μες στο στόμα του λύκου.Άλλωστε ο ίδιος ο Γρηγόριος βασανίστηκε και κρεμάστηκε λίγο αργότερα από τους Τούρκους, τόσο "δικός" τους ήταν. Με την κίνησή του έσωσε χιλιάδες ζωές, που ειναι πολύ πιο σημαντικές απ΄τον μικρόκοσμό μας και τα πιστεύω μας.

Η Άλωση της Τριπολιτσάς είχε εγκλήματα κανείς δεν το αρνείται όμως μιλούμε για έναν λαό ο οποίος έιχε υποστεί τα πάνδεινα για 4 αιώνες, όσο για τους Εβράιους, να θυμίσουμε ότι Εβραίοι ζήτησαν το θάνατο του Πατροκοσμά, και γενικώς ο λαός δεν είχε καλές αναμνήσεις από την συμβίωση του μαζί τους εκείνα τα χρόνια.

Όσο για τους Αρβανίτες, είναι Έλληνες πανάρχαιοι από τα φύλα των Ιλλυριών, και δεν έχουν σχέση με τους Αλβανούς που ήρθαν αργότερα από την λίμνη Άλμπαν της Ουκρανίας, και επρόκειτο για απογόνους των Σκυθών. Για αυτό και υπάρχουν μεγαλες διαφοροποιήσεις και μεταξύ των σύγχρονων Αλβανών. Ελληνικά δεν γνώριζαν γιατί τους κυνηγούσαν εκείνα τα χρόνια με βαρύτατους φόρους τους οποίους για να τους αποφύγουν έπρεπε έιτε να αλλάξουν θρησκεία είτε γλώσσα. Για αυτό και υπάρχει το ελληνικό φύλο των Γκαγκαούζιων στην Μολδαβία που μιλάει τουρκικά και είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι. Άλλωστε σχολεία δεν υπήρχαν, πως να μάθαιναν ελληνικά; Είχαν όμως συνείδηση του ότι ήταν Έλληνες κι οι Τούρκοι κάτι άλλο, όπως την έχουν και οι Σκωτσέζοι που δεν έιναι Άγγλοι και ας μιλάνε Αγγλικά, γιατί ξέχασαν την γλώσσα των highlands, την οποία επίτηδες οι Εγγλέζοι δεν διδάσκουν στα σχολεία.

Για τους μεταξύ μας εμφυλίους δε χρειαζόμασταν τον κύριο Δήμου να μας το πει είναι σήμα κατατεθέν της φυλής από αρχαιοτάτων χρόνων.

Οσο για τα λάφυρα, όποιος κερδίζει λάφυρα παίρνει, δεν πάει για βραβείο Αγίου. Ήμαρτον πια με τις αριστεροσύνες, και τις προοδευτικές γενικότητες χωρίς ιστορικά υπόβαθρα. Πιο πολύ ο κ.Δήμου στηρίζεται στην αγραμματοσύνη και στην ανθρωπολογική άγνοια των Νεοελλήνων αλλά και στην κατεστραμένη αίσθηση της κοινής λογικής.

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια, η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΣΤΗ ΒΛΑΧΙΑ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΡΙΑ όμως η 25/3 ήταν εφεδρική ημερομηνία ακριβώς για το λόγο που αποφασίστηκε επί Όθωνα ο εορτασμός της (η ταύτιση του Ευαγγελισμού με την ανάσταση του Γένους, όπως αργότερα η Αγία Σκέπη στις 28/10..)
Δε μας λέει όμως ο γεροπαραλημένος διεθνιστής, ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΦΟΡΙΣΜΟ", που έχοντας Πίστη και Θεό μέσα του κατάλαβε τον ελιγμό του Πατριάρχη..
Δε μας μιλάει για το ρόλο των Μασώνων (ξένων και ελληνόφωνων) στα δάνεια και συνολικά στην Επανάσταση..αλλά κυρίως μετά την ανακύρηξη του "κράτους"...
Δε μας λέει γιατί ο θάνατος που επιφύλασαν οι Τούρκοι, αργότερα οι Βούλγαροι και πιο μετά οι αναρχοκουμουνιστές στους ιερείς ήταν οικτρός...πόσοι κληρικοί ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ επί Επανάστασης και τι διωγμούς υπέστησαν οι Ναπαίοι επί Όθωνα και γιατί ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ (μήπως γιατί αποτελούσαν τον σκληρό πυρήνα της Ορθοδοξίας που ήθελαν με κάθε τρόπο να ξεριζώσουν;;;)
Δε μας λέει γιατί ο "ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" Καποδίστριας ενώ ούτε την Επανάσταση "ήθελε" ούτε της Φιλικής Εταιρείας δέχθηκε να ηγηθεί ανέλαβε να την κάνει κράτος (όχι βέβαια για να "μασήσει" όπως οι χρηματοδότες και πατρόνοι των δημορεπούσηδων)..
Δε μας λέει ο "αγανακτισμένος" δήμου ποιος ο ρόλος των ΑΛΒΑΝΩΝ (όχι των Αρβανιτών γιατί σκόπιμα κι αυτός και οι συν αυτώ το αποσιωπούν ότι είναι τελείως διαφορετικά πράγματα) επί Τουρκοκρατίας,επί Ιταλικής εισβολής αλλά και επί Κατοχής (σίγουρα ξέρει για την μεραρχία ΕΣ-ΕΣ "ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΗΣ" την οποία επανδρώναν ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ)....δε μας λέει επίσης γιατί συμμάχησε ο πατέρας του Κολοκοτρώνη με τον Τούρκο μπέη του Μοριά προκειμένου να τους ξεπαστρέψουν, αφού ήταν τόοοοοσο καλοί και της προόδου άνθρωποι...

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Δήμου ως λόγιος δεν έχει διαβάσει ότι ο Σεϊχουλισλάμης (σεϊχ-ουλ-ισλάμ = θρησκευτικός αρχηγός των Μωαμεθανών) απηύθυνε την προτροπή στον Γρηγόριο Ε΄ να
φύγει και να σωθεί και ο Γρηγόριος του απάντησε: «Μη με προτρέπετε εις
φυγήν, μάχαιρα θα διέλθη τας ρύμας της Κωνσταντινουπόλεως και των λοιπών πόλεων
των χριστιανικών επαρχιών. Υμείς επιθυμείτε, εγώ μετημφιεσμένος να καταφύγω... ουχί!
Εγώ δια τούτο είμαι πατριάρχης, όπως σώσω το έθνος μου... ο θάνατός μου ίσως
επιφέρει μεγαλυτέραν ωφέλειαν από την ζωή μου... Ναι, ας μη γίνω χλεύασμα των
ζώντων. Δε θα ανεχτώ ώστε εις τα οδούς της Οδησσού, της Κέρκυρας και της
Αγκώνος, διερχόμενον εν μέσω των αγυιών, να με δακτυλοδεικτούσι λέγοντες, Ιδού
έρχεται ο φονεύς πατριάρχης». Η ιστορία κ. Δήμου είναι προβολή όλων των πηγών και όχι αποσιώπηση όσων συμφέρουν στην (ανθελληνική) ιδεολογία σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Νίκος Δήμου, έχει ομολογήσει ο ίδιος ότι είναι ανθελληνας !
Δείτε τί βιβλία έχει εκδόσει! :
- Η Δυστυχία του να είσαι Ελληνας
- Απολογία ενός Ανθέλληνα (!)
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%94%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85
Τι σημαίνει “ανθέλληνας”; όχι κάποιος που δεν του αρέσει ή δεν θέλει να λέγεται απλά Έλληνας, αλλά σύμφωνα με το λεξικό εννοείται :
1. αυτός που, γενικά, τάσσεται εναντίον του ελληνικού έθνους, που έχει εχθρικές διαθέσεις προς την Ελλάδα και τους Έλληνες.
2. αυτός που ακολουθεί πολιτική εναντίον των ελληνικών συμφερόντων για οποιοδήποτε λόγο.
http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82
Θέλετε συνέχεια; Δείτε ! :
Ν.Δημου-Ποταμι:Τα σκοπια να ονομαστουν μακεδονια
https://www.youtube.com/watch?v=GTnyMcIqtDE
Σήμερα λέει αυτά και πολύ εύκολα αύριο ως γνωστός ανθέλληνας θα είναι υπέρ της διάλυσης του Ελληνικού έθνους και την παραχώρηση των εδαφών της σε αλλότριους!

Ανώνυμος είπε...

Μάθατε με τι ασχολιόταν το τελευταίο άρθρο του Νίκου Δήμου;;;... ο τίτλος του άρθρου ήταν «Που είσαι, Κεμάλ;»!!!.. προλαβαίνει μάλιστα ο Δήμου και λέει πως ξέρει πως αυτό το άρθρο δεν θα αρέσει και θα υπάρχουν αντιδράσεις γιατί ο Κεμάλ ήταν δικτάτορας και γιατί ...οι μεταρρυθμίσεις του αλλοιώθηκαν!!... αποθεώνει μάλιστα τον Κεμάλ γράφοντας πως... πήρε ένα κράτος από τα βάθη της Ασίας και το έφερε στην Ευρώπη. Και τώρα το κράτος αυτό είναι στους G20 κι εμείς στα Τάρταρα... καλεί τους Έλληνες αντί να μαθαίνουν τα πάντα για τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, ν’ ασχοληθούν λίγο με αυτόν το Μεγάλο Μεταρρυθμιστή (Κεμάλ), τώρα που έχουμε απόλυτη ανάγκη από μεταρρυθμίσεις!...το πιάσατε; Ο γνωστός σφαγέας των λαών Κεμάλ ήταν μεταρρυθμιστής! Μάλλον και οι σφαγές ήταν μεταρρυθμίσεις!... συμπέρασμα... για την Ρεπούση η καταστροφή της Σμύρνης ήταν συνωστισμός... για τον Δήμου μάλλον ήταν μεταρρύθμιση!... και εγώ ρωτάω... όταν κάτι τέτοιοι θολοκουλτουριάρηδες λένε τόσο εύκολα και ξεδιάντροπα «Που είσαι, Κεμάλ»... Και πως θα φαινόταν αν κάποιος δανειζόταν τον όρο μεταρρυθμίσεις έτσι όπως τον χρησιμοποιεί ο Δήμου και έλεγε πως στην Ελλάδα υπάρχει ανάγκη για μεταρρυθμίσεις... αλλά πρώτα απ' όλα σε συγκεκριμένους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους;;;

οίστρος
(εφημερίδα "Στόχος" αρ.φ. 569)