Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ξαφνικά τρέχουν για εκλογές στη ΝΔ...

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία, καθώς κάποιες έρευνες δείχνουν ότι παρατηρείται μια μικρή προς το παρόν υποχώρηση των ποσοστών του κόμματος, αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι τέτοια που προμηνύουν ακόμα περαιτέρω και ίσως επιταχυνόμενη πτώση. Όπως δείχνουν τα πράγματα το ποσοστό των 20%+ που είχε καταγραφεί σε όλες τις προηγούμενες έρευνες, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, μάλλον ήταν οροφή. Το ότι η ΝΔ έδειχνε να είχε πιάσει δημοσκοπική οροφή,...
το είχαμε επισημάνει κι εμείς, όταν διαπιστώσαμε ότι επί μακρόν η ΝΔ ήταν κολλημένη στο 20%+ και είχαμε πει πως αν δεν κάνει κάποια σημαντική πολιτική κίνηση, το ποσοστό αυτό θα άρχιζε κάποια στιγμή να υποχωρεί.

Η Νέα Δημοκρατία τελικά έκανε μεγάλες και σημαντικές πολιτικές κινήσεις. α) αποφάσισε συγκυβέρνηση με τα κόμματα του μνημονίου, β) συναίνεσε σε συνταγματικές αλχημείες και σε δοτό πρωθυπουργό και γ) υπέγραψε τη δέσμευση που ζητούσε η Γερμανία για την πιστή τήρηση των όρων της συμφωνίας της 27 Οκτωβρίου. Το χειρότερο είναι ότι ενώ συγκυβερνά, ουσιαστικά είναι εκτός εξουσίας. Αντί να πατήσει πόδι και να πάρει τον έλεγχο των εξελίξεων από ένα διαλυμένο, καταστροφικό και συμφεροντολόγο ΠΑΣΟΚ, αντιθέτως το έχει αφήσει να αναστηθεί, να αλωνίζει τον κρατικό και οικονομικό τομέα, εγκαθιστώντας την δική του κοινωνική βάση για τις επόμενες δεκαετίες.

Τα καμπανάκια λοιπόν ήχησαν έντονα στα κομματικά επιτελεία της Συγγρού. Αντιλήφθηκαν επιτέλους ότι όσο παρατείνεται αυτή η συγκυβέρνηση και ο Παπανδρέου είναι εκτός κάδρου πολιτικά ασφαλής, όλη την κριτική και την φθορά την υφίσταται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δυστυχώς πήγε και έβαλε το κεφάλι του στο στόμα του λύκου. Επιπλέον διαπιστώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να απομακρύνει το χρόνο των εκλογών, αφενός για να εξοντωθεί πολιτικά η ΝΔ, αφετέρου για να δοθεί χρόνος να επιλύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα και να ανακάμψει.

Έτσι η Συγγρού πήρε την απόφαση να τελειώνει το ταχύτερο αυτή η συγκυβέρνηση, όποιο και αν είναι το κόστος. Όπως λένε κορυφαία στελέχη του κόμματος, είναι προτιμότερο να πάμε στις εκλογές με αυτό το ΠΑΣΟΚ και με τον Παπανδρέου επικεφαλής, που θα είναι εύκολος στόχος, παρά να πάμε με ένα ανασυνταγμένο ΠΑΣΟΚ και με άλλο αρχηγό που θα έχει μεγαλύτερη αποδοχή από τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: