Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

«Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη»

Μιλώντας σε συνέδριο του Economist η πρόεδρος της The AOL Huffington Post Media Group, Arianna Huffington... είπε πως η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα άνευ ευρώ και των σκληρών μέτρων λιτότητας που αυτό υπαγορεύει.

Η Huffington, που μεγάλωσε στην Ελλάδα, τόνισε ότι αν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη, θα εξαναγκασθεί από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες να συνεχίσει τις περικοπές του προϋπολογισμού της, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το ήδη υψηλό ποσοστό νεανικής ανεργίας αλλά και οι κοινωνικές αναταραχές. Η εκδότρια επισήμανε ότι τα μέτρα λιτότητας δεν βοηθούν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ούτε καν στον προϋπολογισμό της.

«Πιστεύω ότι η σωστή ηγεσία άνευ ευρώ θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα που χρειάζεται για ουσιαστική ανάπτυξη στην οικονομία της και όχι να συνεχίσει να παίζει άμυνα εφαρμόζοντας συνεχώς μέτρα λιτότητας, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο επ’ άπειρον να ισορροπήσει ο προϋπολογισμός, καθώς τα έσοδα έχουν ελαχιστοποιηθεί», υπογράμμισε η Arianna Huffington.

«Δεν υπάρχουν πραγματικά καλές λύσεις, αλλά η ανησυχία μου είναι ότι αν η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη, προτεραιότητα θα είναι τα μέτρα λιτότητας», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: