Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛ.ΑΣ.: Από αντίσταση και συμπλοκή τα τραύματα των 4 συλληφθέντων


Ως φυσιολογικά αξιολογήθηκαν τα τραύματα των τεσσάρων συλληφθέντων μετά τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης!!!


ΕΛ.ΑΣ.: Από αντίσταση και συμπλοκή τα τραύματα των 4 συλληφθέντων


Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, «διενεργήθηκε ένορκη προτακαρκτική εξέταση για την υπόθεση.

"Από τα στοιχεία προκύπτει σαφώς ότι υπήρξε συμπλοκή για να επιτευχθεί η σύλληψή τους και να απελευθερωθεί ο γιατρός που είχαν επιβιβάσει βίαια στο αυτοκίνητό τους. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για συμπλοκή σώμα με σώμα, πτώση στο έδαφος και κύλισμα. Ο απαχθείς δηλώνει ότι δεν αντιλήφθηκε με ποιον τρόπο εξήλθαν από το αυτοκίνητο οι δράστες. Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη συμπλοκής στο πεδίο από τις καταθέσεις των μαρτύρων, από τις φωτογραφίες κατά την προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα. Φωτογραφήθηκαν με κινητό τηλέφωνο και με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή στις 15:30. Οι φωτογραφίες απεστάλησαν περί τις 15:45. Πλέον αυτών, από εγγραφή ερασιτεχνική αμέσως μετά τη σύλληψή τους, καταγράφεται το αιμορραγικό πρόσωπο ενός εκ των συλληφθέντων. Ένας από τους δράστες μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Βέροιας. Εξετάστηκε λεπτομερώς και η κατάστασή του περιγράφεται αναλυτικά", υπογράμμισε ο Διευθυντής Εσωτερικών Υποθέσεων Παναγιώτης Στάθης.
Σύμφωνα με το πόρισμα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., τα τραύματά τους προέκυψαν λόγω αντίστασης και συμπλοκής με τους αστυνομικούς.
Η Αστυνομία επικαλείται στοιχεία που δείχνουν ότι τα μαυρισμένα μάτια, οι μώλωπες στο πρόσωπο και τα σκισίματα προήλθαν από τη συμπλοκή των τεσσάρων με τους αστυνομικούς κατά την ώρα της σύλληψης.
Αντιστάθηκαν δηλαδή, επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών και εκείνοι απάντησαν με χτυπήματα στο πρόσωπο για να τους ακινητοποιήσουν.
Οι κατηγορούμενοι πάντως από την πλευρά τους μέσω επιστολής κάνουν λόγο για βασανισμό. "Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας.
Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη".


4 σχόλια:

Πειραχτήρι είπε...

Οι τοπικοί αστυνομικοί διευθυντές, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν αμέσως μετά τη σύλληψη, ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ τον Δένδια. Ισχυρίζονται πως οι δράστες ουσιαστικά παραδόθηκαν και μάλιστα χωρίς τραυματισμούς.
Αξίζει να το δείτε:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4ulfWDUakas

Πειραχτήρι είπε...

Αααα! Το ξέχασα. Οι αστυνομικοί διευθυντές ομολογούν ότι δεν ήξεραν ότι υπήρχε όμηρος στο αυτοκίνητο!
Δείτε το:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4ulfWDUakas

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ.....ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΓΡΑΦΕΙ...ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΝΕΣ....ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.