Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Το αδιαχώρητο για μία χούφτα τζάμπα τρόφιμα!

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΑΡΧΙΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

Της Χαράς Ζαχοπούλου

Σκηνές "κατοχής" έξω από το υπουργείο Αγροτικής (κατά τα άλλα) Ανάπτυξης...

 Το αδιαχώρητο για μία χούφτα τζάμπα τρόφιμα!



Η εικόνα το πρωί της Τετάρτης έξω από το υπουργείο
Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν άκρως αποκαλυπτική για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας... Αυτή που θέλουν να κρύψουν ή επιλέγουν να μη βλέπουν ο υπουργός Οικονομικών και οι επιτελείς του, όταν ανακοινώνουν σαν μεγάλο κατόρθωμα το πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό!


Για εκατοντάδες κόσμου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των παραγωγών- πωλητών αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές στην πλατεία Βάθη, στο πλαίσιο της οποίας διανέμονταν δωρεάν λαχανικά και φρούτα, ήρθε σαν μάννα εξ ουρανού.

Μία λαοθάλασσα από χέρια στον αέρα εκλιπαρούσε για μερικά τρόφιμα, θυμίζοντας εικόνες από άλλες, «μαύρες» εποχές της νεοελληνικής ιστορίας, αλλά και από άλλες χώρες, κυρίως του τρίτου κόσμου!





Μέχρι και η βρετανική εφημερίδα Guardian διάλεξε ως φωτογραφία της ημέρας, στιγμιότυπο από το συνωστισμό στο κέντρο της Αθήνας. 


Φωτογραφία της Λουίζας Γουλιαμάκη για το γαλλικό πρακτορείο και το Getty Images


Υπολογίζεται ότι μέσα σε δύο ώρες διατέθηκαν περίπου 50 τόνοι προϊόντων. 

Μάλιστα, πάνω στον πανζουρλισμό τραυματίστηκε και ένας νεαρός, ο οποίος παρασύρθηκε από τη «δύναμη» του κόσμου, έπεσε προς τα πίσω και χτύπησε το κεφάλι του. Στο σημείο έφθασε αμέσως μια μηχανή του ΕΚΑΒ και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.






Παρατηρώντας τα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων, είναι έκδηλη η εξαθλίωση, η ανέχεια, ακόμα και η ντροπή, που τούς ανάγκασαν οι κυβερνήσεις του μνημονίου να αισθάνονται, επειδή έφτασαν σε σημείο να σπρώχνονται, να στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες, να ποδοπατούνται για μία σακούλα με τζάμπα τρόφιμα!

Οι περισσότεροι ήταν συνταξιούχοι, που μόλις στις αρχές του μήνα είδαν ακόμα μία μείωση στο εισόδημά τους. Αλλά και νεότεροι, άνεργοι, όμηροι της αδράνειας.


  




Οι παραπάνω εικόνες δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια για πολλά λόγια και πλατειασμούς. Το ίδιο ισχύει και για τους κυβερνώντες για την επόμενη φορά που θα μιλήσουν για ανάπτυξη, νέες επενδύσεις, επιστροφή στην ανάκαμψη και αξιοπιστία στο εξωτερικό...

Στο εσωτερικό το παιχνίδι έχει χαθεί προ πολλού...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με ΟΛΟ μου το σεβασμό στην ανέχεια και στα προβλήματα των συνανθρώπων μας αυτών (γιατί αν ΔΕΝ είχαν ανάγκη ΔΕΝ θα βρίσκονταν εκεί!):

ΤΙ ΠΉΓΑΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΊΣΑΤΕ ΜΩΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!

ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
ΠΩΣ ΜΩΡΕ ΚΙΟΤΕΨΑΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ" & ΣΤΑ "ΛΑΜΟΓΙΑ"!!!