Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Σοκ! Σύμφωνα με τον Γιάννη Ντάσκα έβαλαν τον λύκο Μαρκογιαννάκη να φυλάει τα πρόβατα!


Κατάθεση εμπλέκει Μαρκογιαννάκη σε υπεράσπιση επίορκου εφοριακού 
«Ο δικηγόρος υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι πράξεις», δηλώνει ο ίδιος 
Το όνομα του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη, ενέπλεξε στην κατάθεσή του ο δημοσιογράφος κ. Ι. Ντάσκας αναφορικά με την ανάληψη από μέρους του, ως ποινικολόγου, της υπεράσπισης  εφοριακού της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς. 

Πρόκειται για υπόθεση κυκλώματος εφοριακών της συμπρωτεύουσας οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες για απόδοση ΦΠΑ σε εταιρεία – «φάντασμα» με την επωνυμία...
«ΑΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΣΟΛΩΝ».

Μάλιστα τα ονόματα δυο υψηλόβαθμων εφοριακών υπαλλήλων του κυκλώματος, «φιγουράρουν» στην λίστα Λαγκάρντ. Αλλά όπως δηλώνει ο κ. Μαρκογιαννάκης, η πελάτης του όχι μόνον δεν ανήκε στο εν λόγω παράνομο κύκλωμα, αλλά όταν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε «κατοχύρωσε την υπηρεσία».
Ωστόσο, για την εμπλεκόμενη υπάρχουν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις και τρεις αθωωτικές ενώ συνολικά βαρύνεται για 19 υποθέσεις, μια για κάθε υπογραφή που έβαζε στα σχετικά έγγραφα.
Το θέμα της πάντως εκκρεμεί στο Εφετείο, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο κ. Μαρκογιαννάκης, δηλώνοντας ότι ανέλαβε την υπεράσπισή της πριν τέσσερις μήνες ενώ ακόμη δεν παρέστη σε καμία δίκη. 

Όπως τόνισε, εξάλλου, «ο δικηγόρος υπερασπίζεται ανθρώπους και όχι πράξεις», επισημαίνοντας ότι «είναι ρατσισμός να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να έχει δικηγόρο, διότι υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας». «Όταν μάλιστα διαγνώσεις ότι κάποιος είναι θύμα, κάνεις ό,τι μπορείς», ανέφερε, δηλώνοντας βέβαιος ότι η πελάτης του «θα καθαρίσει». 

Αρνήθηκε δε οποιαδήποτε συνάφεια της εμπλοκής του ως δικηγόρου στην εν λόγω υπόθεση με το γεγονός ότι δυο μέλη του κυκλώματος είναι στην λίστα Λαγκάρντ, την οποία και διερευνά η προανακριτική επιτροπή της Βουλής. 

Λάμπρος Σταυρόπουλος από το ΒΗΜΑ μέσω kourdistoportocali

Καλά ρε Μαρκογιαννάκη, λίγο φιλότιμο δε σου απέμεινε να παραιτηθείς από πρόεδρος της επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ; Με άλλα και με άλλα μυρμηγκιάζει το μυαλό σου… Αν σου έχει απομείνει καμιά στάλα!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν τον είδατε το πρωί στο MEGA τι προσπάθειες έκανε για να μην διαρρεύσουν τα ονόματα της λίστας; για να προστατεύσει δήθεν τους βουλευτές να μην μπουν στον πειρασμό και την δώσουν για δημοσίευση και θιγούν υπολήψεις !!!! ποίος ;αυτός που με την ψήφο του κατέστρεψε εκατομμύρια Έλληνες, ενδιαφέρεται για τα δήθεν προσωπικά δεδομένα, Α ! ΡΕ ΛΑΜΌΓΙΟ