Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Όταν το photoshop δεν έκρυψε τη... γύμνια






Το έχουν πει και άλλοι... ''Η Δημοκρατία είναι ένα ακριβό σπορ''. Αν θέλουμε να τη διαφυλάξουμε θα πρέπει οι έχοντες  την εξουσία και τη δύναμη να διαφυλάξουν ακόμα και στον πιο στυγερό δολοφόνο, να έχει το δικαίωμα μιας δίκαια δίκης, αλλά και να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια του κατηγορουμένου κατά τη διάρκεια της σύλληψης του.
Αυτό άλλωστε κάνει το δημοκρατικό μας πολίτευμα να διαφέρει από άλλα απολυταρχικά καθεστώτα.
Ας μπούμε τώρα στο δια ταύτα:
Κανείς μας δεν πρέπει να είναι περήφανος από την αποκάλυψη ότι η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα  -νομότυπα, καθώς προηγήθηκε σχετικής αδειοδότηση  της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης-  φωτογραφίες των 4 συλληφθέντων στο Βελβεντό Κοζάνης ρετουσαρισμένες, με απώτερο σκοπό να μη φανεί ο άγριος ξυλοδαρμός τους.
Και χρησιμοποιώ με απόλυτο τρόπο αυτόν το χαρακτηρισμό καθώς και η ίδια η ΕΛ.ΑΣ παραδέχτηκε με ανακοίνωση της , ότι έγινε χρήση βίας. Όπως αναφέρει η αστυνομία: "Προκειμένου να εξουδετερωθούν οι οπλοφορούντες ληστές και να απελευθερωθεί ο όμηρος, ασκήθηκε από τους επιχειρούντες αστυνομικούς, η απολύτως αναγκαία επιτρεπτά δικονομική καταναγκαστική σωματική βία, κατά τη συμπλοκή, τον αφοπλισμό και την εξουδετέρωση των δραστών.
Συμφωνούμε όλοι, ότι ο αστυνομικός που  μετέχει σε μια καταδίωξη ένοπλων θα πρέπει να λάβει όλα τα μέτρα για την αυτοπροστασία του αλλά και για την διαφύλαξη της ακεραιότητας του κοινωνικού συνόλου. Μπορεί να γίνει λοιπόν χρήση βίας, ακόμα και όπλου αν κριθεί απαραίτητο.
Το  σίγουρο όμως είναι, ότι σε αυτήν την περίπτωση, η πολιτεία και τα όργανά της δεν θα πρέπει να ενεργούν ως προστατευόμενοι του νόμου που υπηρετούν, αλλά θα έπρεπε πριν αποφασιστεί η ίδια η δημοσίευση των επίμαχων φωτογραφιών, να είχε προηγηθεί και να είχε ανακοινωθεί η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί αν κάποιοι αστυνομικοί λειτούργησαν με υπερβάλλοντα ζήλο.
Παράλληλα, θα έπρεπε ήδη οι 4 συλληφθέντες να είχαν εξεταστεί από ιατροδικαστή και να γνωρίζαμε την έκθεση του και να μην περιμένουμε μέρες μετά να λειτουργήσει αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη, για να δούμε αν θα μάθουμε ποτέ πραγματικά τη συνέβη τις ώρες κράτησης των συλληφθέντων.
Πάντως οι δηλώσεις του υπουργού προστασίας του πολίτη  Νίκου Δένδια ότι η  ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποίησε το Photoshop για να είναι αναγνωρίσιμοι οι δράστες  προσωπικά εμένα δεν με πείθουν αλλά αντίθετα με οδηγούν σε συλλογιστικές συγκάλυψης. Αν ήθελε ο κ. Δένδιας, θα μπορούσε να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις φωτογραφίες και τις ρετουσαρισμένες αλλά και τις πραγματικές, ώστε να μην μπορεί κάποιος να τους καταγγέλλει για προσπάθεια απόκρυψης του άγριου ξυλοδαρμού των τεσσάρων.
Ειδικά αυτήν την περίοδο, που δυστυχώς η αστυνομία καλείται καθημερινά να μπει ανάμεσα σε διαδηλωτές θα πρέπει σε τέτοιες υποθέσεις να υπάρχει προσοχή και πλήρης διαφάνεια στις συμπεριφορές αστυνομικών από το υπουργείο προστασίας του πολίτη, γιατί πραγματικά ένα ατύχημα μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Άλλωστε και η τακτική που ακολουθήθηκε  στην υπόθεση της ζαρτινιέρας στη Θεσσαλονίκη, με αστυνομικούς να σακατεύουν έναν πεσμένο Κύπριο φοιτητή, δεν τιμά το αστυνομικό σώμα και τους δεκάδες νεκρούς ένστολους που έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος.



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστα οσα αναφερης χαρρυ αλλα ως ποτε σε αυτη τη χωρα ο θυτης θα γινετε θυμα?μηπως τελικα σε αυτη τη χωρα η δημοκρατια ειναι μια εννοια παρεξηγημενη;αγαπητε φιλε αν και αγραμματος πιστευω οτι εχουμε χαση το μετρο ολοι μας..οι αγωνες για ενα καλυτερο αυριο δεν περνανε μεσα απο τρομοκρατικες επιθεσεις αλλα μεσα απο δικαιους κοινωνικους αγωνες με ντομπροσυνη και λεβεντια,απο ανθρωπους που ξερουν πως βγαινει το μεροκαματο και οχι απο παιδια που τα μηδενιζουν ολα,απλα και μονο για να δηλωνουν αναρχιμοι.αληθεια στην δημοκρατια που κολαη η αναρχια;και σε τι διαφερη απο τις χωρες με φασιστικα καθεστωστα;;

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά πλουσίων από τα βόρεια προάστια οι συλληφθέντες που δέν δίνουν όμως την μισή τους περιουσία οι δικοί τους στον λαό που υποφέρει.

http://ygro-pyr.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4.html

Ανώνυμος είπε...

Και για σένα πρώτε ανώνυμε να έχεις υπόψιν σου ότι αύριο-μεθαύριο που θα δώσει ο λαός την εντολή να κυβερνήσουν τα κόμματα που υποστηρίζουν τους αναρχικούς οτι θα τα βρουν μπροστά τους, γιατί θα εναντιωθούν και σ΄αυτούς. Θυμήσου τι έλεγε και το ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 2009 (είμαστε οι αντιεξουσιαστές της εξουσίας), αλλά θα θυμάσαι το ξύλο έριξε πρόπερσι το καλοκαίρι. Σπέρνουν ανέμους, αλλά θα θερίσουν θύελλες.

Ανώνυμος είπε...

Α, και κάτι άλλο Χάρρυ. Οταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση θα καταργήσει τα «χρυσαυγίτικα» ΜΑΤ και θα τα αντικαταστήσει με τρομοκράτες και αναρχικούς;

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα στα παιδιά, θα μπορούσε να κάνανε εθνικό αγώνα και να ήταν όλος ο κόσμος μαζί τους.
Αν και ανθέλληνες τα υποστηρίζω γιατί μισώ την κυβέρνηση.

Παναγιώτης