Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Για πρώτη φορά μεταπολεμικά σκληρό διάβημα διαμαρτυρίας της Ελλάδας στη Γερμανία

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΤΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ


Για πρώτη φορά μεταπολεμικά η Ελλάδα προβαίνει σε σκληρό διάβημα προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρόμενη για τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη.

Με την ενέργεια αυτή η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φτάσει ακόμη και στα άκρα αν συνεχίσει το Βερολίνο να απειλεί, να εκβιάζει και να μιλάει απαξιωτικά σε βάρος των μελών της κυβέρνησης η οποία εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό και αυτή τη στιγμή τυγχάνει της αποδοχής του 80% και πλέον της κοινής γνώμης όσον αφορά στις ενέργειές της στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους.
«Σε θέματα επικοινωνίας μας έδωσες την εντύπωση του τέλειου. Μας έκανες ισχυρότερη εντύπωση απ' ότι στην ουσία, αλλά μπορεί να ήταν λάθος εντύπωση και μου λέει μη γελάτε» είχε δηλώσει ο κ. Σόιμπλε αποκαλύπτοντας διάλογο που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών στο περιθώριο του Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου και την απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη. 
«Το να είναι λοιπόν τόσο ανόητα αφελής σε θέματα επικοινωνίας του είπα ότι δεν θα το πίστευα», συνέχισε ο κ. Σόιμπλε. 
Η φράση αυτή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για το Γιάνη Βαρουφάκη εξόργισε την ελληνική κυβέρνηση και η Αθήνα αποφάσισε να δοθεί οδηγία από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Η ενέργεια αυτή σαφώς έχει την έγκριση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Άλλωστε ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα να ανέβουν οι τόνοι με τη Γερμανία, κάνοντας μία σκληρή ομιλία στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις που πρέπει να δωθούν για τις θηριωδίες των ναζί κατά των Ελλήνων της περίοδο 1941-'44.
Αμέσως ακολούθησε η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος εμφανίστηκε έτοιμος να υπογράψει παλαιότερη απόφαση του 2000 του Αρείου Πάγου για την δήμευση περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου στην χώρα μας και συγκεκριμένα την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Ινστιτούτου Γκαίτε στην Αθήνα.
Η στάση της ελληνικής πλευράς προκάλεσε αντιδράσεις στη Γερμανία και ως απάντηση αυτή το υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις Σόιμπλε κατά Βαρουφάκη.
Φαίνεται λοιπόν πως η κόντρα μεταξύ Αθηνών και Βερολίνου λαμβάνει διαστάσεις "ψυχρού πολέμου". Και όποιος αντέξει... 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: