Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΑΛΕΞΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ... ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η Διαπλοκή μετά του Μνημονιακου συρφετού στην εξουσία!

Γράφει ο Μαγια Δυο μήνες στο πηδάλιο της χώρας η νέα διακυβέρνηση, αλλά η πέμπτη φάλαγγα εξακολουθεί ασύδοτη να υπονομεύει την εθνική προσπάθεια, να ρίχνει νερό στο μύλο των γνωστών θεσμικών και εξωθεσμικών κέντρων, που θέλουν να διατηρήσουν τη θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας. Να προβαίνει ανενόχλητη στη ναρκοθέτηση κάθε κυβερνητικού βήματος.
Τρία χαρακτηριστικά περιστατικά, με οσμή δολιοφθοράς, από την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών.
Ο «ταλιμπάν» των Μνημονίων, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάν. Στουρνάρας, που μόνο «ζήτω» η προηγούμενη κυβέρνηση και η Μνημονιακή βαρβαρότητα, δεν έχει αναφωνήσει, ακόμη, μιλώντας στο London School of Economics, είπε τα εξής: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει μια μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσει τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η πλήρης εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης είναι προαπαιτούμενα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας». Ούτε ο Σόιμπλε, να μιλούσε…
Σε μια δύσκολη συγκυρία, που η χώρα μετράει τα …ρέστα της για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και δανεικά, επεστράφη στους δανειστές το ποσό των 1,2 δισεκ. ευρώ, το οποίο έπρεπε να βρίσκεται στα διαθέσιμα του ΤΧΣ. Οι δανειστές άδραξαν την ευκαιρία και κατέστησαν αυτό το ποσό μέρος της διαπραγμάτευσης και μοχλό πίεσης για να λάβει η κυβέρνηση σκληρά μέτρα.
Ενώ την περασμένη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έθετε το θέμα του σκανδάλου της Siemens, ενώπιον της Άνγκελα Μέρκελ, την Τρίτη, κατά τη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο δικηγόρος του υπουργείου Οικονομικών, ευθυγραμμιζόμενος με την επιχειρηματολογία των εκπροσώπων της Siemens, υποστήριξε το αβάσιμο της προσφυγής, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί συμφωνία μεταξύ του Δημοσίου και μιας ιδιωτικής επιχείρησης και δεν αφορά τα συμφέροντα των Eλλήνων φορολογουμένων!…
Και οι τρεις παραμένουν στις θέσεις τους. Είδος εν ανεπαρκεία η ευθιξία, η τσίπα, κατά το κοινώς λεγόμενο!
Αναθαρρημένες, από την ατιμωρησία, οι δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ συνεπικουρούμενες από τα εγχώρια και ευρωπαϊκά στηρίγματά τους, δεν κρύβουν την επιδίωξή τους για γρήγορη αποδόμηση της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με εμπροσθοφυλακή τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της Διαπλοκής προσπαθούν, με μεθόδους καθημερινής δολιοφθοράς και φθοράς της κυβέρνησης μέσω του ανέπαφου κρατικού μηχανισμού, να μεταφέρουν όλες τις ευθύνες για τα άλυτα προβλήματα και τα τεράστια αδιέξοδα, που οι ίδιες δημιούργησαν, στις πλάτες της σημερινής κυβέρνησης εκθέτοντάς την στην μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που υφίσταται τις επιπτώσεις.
Η κυβέρνηση μάχεται σε δύο μέτωπα: της διαπραγμάτευσης και της διακυβέρνησης, με τις εξελίξεις στο ένα να επηρεάζουν τις εξελίξεις στο άλλο.
Ωστόσο, για να μπορεί να συνεχίσει να διαπραγματεύεται, καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά, πρέπει να αρχίσει να κυβερνά. Όχι, βέβαια, με το καθεστώς του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό, ανέγγιχτο. Ούτε, φυσικά, με την πέμπτη φάλαγγα, το εγχώριο οικονομικο-εκδοτικό κατεστημένο ασύδοτο να πασχίζει να υλοποιήσει το σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης», ή νέας …«κυβέρνησης Παπαδήμου», για να συνεχίσει απρόσκοπτα να κάνει τις δουλειές του!
Το ξήλωμα του Μνημονιακού «Δούρειου Ίππου» στον κρατικό μηχανισμό καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη! Διαφορετικά, ο Α. Τσίπρας, πολύ σύντομα θα αναρωτηθεί, όπως και ο Κ. Καραμανλής, «ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: