Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Δείπνο... ρεκόρ πέντε ωρών ανάμεσα σε Μέρκελ και Τσίπρα: Στο μενού η λίστα των μεταρρυθμίσεων


Δείπνο... ρεκόρ πέντε ωρών ανάμεσα σε Μέρκελ και Τσίπρα: Στο μενού η λίστα των μεταρρυθμίσεων

Περίπου πέντε ώρες κράτησε το δείπνο εργασίας μεταξύ της Ανγκελα Μέρκελ και του Αλέξη Τσίπρα στο οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο η λίστα μεταρρυθμίσεων την οποία είχε μαζί του ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, ενώ, μαζί με την... πάπια που σερβιρίστηκε, στο τραπέζι έπεσαν τόσο οι ελληνικές προτάσεις όσο και όλα τα θέματα των διμερών σχέσεων στα οποία οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν και στη συνέντευξη Τύπου.
Οι δύο πλευρές δίνουν με το σταγονόμετρο τις πληροφορίες για τη συζήτηση και τα αποτελέσματα της, αλλά, η ελληνική πλευρά κρατάει ως θετικό σημάδι πως υπάρχει βούληση από το Βερολίνο να αρθεί το αδιέξοδο.
Από εκεί και πέρα και αναφορικά με το «καυτό» ζήτημα της χρηματοδότησης, η Γερμανία φαίνεται πως παραπέμπει στο Eurogroup, όπως, δήλωσε και η ίδια η καγκελάριος στην απογευματινή συνέντευξη Τύπου.
Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, το γεγονός ότι Γερμανοί αξιωματούχοι τόνιζαν στο πλαίσιο της συνάντησης ότι δεν είναι συνηθισμένη μια τόσο μεγάλη διάρκεια για ένα δείπνο στην καγκελαρία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: