Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Δήλωση – ύμνος του Γιουνκερ: «Κοντά σε λύση για την αγαπημένη μου Ελλάδα»!











Απόλυτα αισιόδοξος για θετική κατάληξη στο θέμα της Ελλάδας δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τρίτης. «Ήμουν πολύ απαισιόδοξος τις προηγούμενες εβδομάδες γιατί δεν υπήρχε κανένα βήμα προόδου αλλά τώρα περάσαμε ευτυχώς σε μια διαδικασία πιο ομαλή» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως βρισκόμαστε κοντά «σε αίσιο τέλος για την αγαπημένη μου Ελλάδα».

Ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον διαβεβαίωσε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρουσιάσει τις προτάσεις της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις έως το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.
Σε συζήτηση για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι οι ελληνικές προτάσεις θα εξεταστούν από τις τεχνικές ομάδες και στη συνέχεια, μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας για τη συγκέντρωση στοιχείων στην Αθήνα, «η Κομισιόν και η ΕΚΤ θα τις εξετάσουν πολύ προσεκτικά για να προχωρήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Τουσκ: Μόλις παρουσιαστούν οι μεταρρυθμίσεις, θα ανοίξει ο δρόμος για λύση
Αισιόδοξος για τελική συμφωνία με την Ελλάδα φάνηκε και ο Ντόναλντ Τουσκ.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι στην επταμερή συνάντηση ανακτήθηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών και πρόσθεσε: «Συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε να παρουσιάσει σύντομα μεταρρυθμίσεις».
Ο ίδιος, σημείωσε πως ελπίζει ότι μετά από αυτό «θα ανοίξει ο δρόμος για την εξεύρεση λύσης».
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: