Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Αηδίασε (ξανά) όλη η Ελλάδα με τον πολιτικό εκβιασμό του Ψυχάρη



“ Ο ελληνικός λαός αηδίασε. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να "θανατώσει" το τέρας τη διαπλοκής. Ο Σταύρος Ψυχάρης πρέπει να αποδεχτεί τη μοίρα του.  ”


Πιστός στις μεθόδους του ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη. Πιστός στις μεθόδους του και ο Σταύρος Ψυχάρης.
Οι πολιτικοί εκβιασμοί που επιχειρεί ο Σταύρος Ψυχάρης, ανάλογα με τις επιδιώξεις και τα συμφέροντά του ή ανάλογα με τους κινδύνους που διατρέχει, όπως τώρα που διώκεται ποινικά, είναι φαινόμενο της μεταπολίτευσης. Το έκανε με τον Ανδρέα Παπανδρέου στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το έκανε πολλές φορές στις συνέχεια με αποκορύφωμα τη σύγκρουση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου για το δάνειο της Εθνικής, λίγο πριν αποχωρήσει ο πρώην πρωθυπουργός από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το κάνει και σήμερα, ζορισμένος εξαιτίας της ποινικής δίωξης σε βάρος του. Το κάνει επειδή η κυβέρνηση Τσίπρα προχωρά με τόλμη στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου με την "πρώτη φορά" αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. 
Την ίδια στιγμή, οι πιστοί στον Ψυχάρη κονδυλοφόροι δημοσιεύουν αγιογραφίες του εκδότη. Δεν θέλουν να δουν και οι ίδιοι ότι με το να υπερασπίζονται το τέρας της διαπλοκής γελοιοποιούνται ακόμη περισσότερο και απαξιώνονται στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
«Οπως διαχρονικά διαβεβαιώνουν πολιτικοί όλων των κυβερνήσεων που έχουν συναντηθεί μαζί του, ο ίδιος [ο Στ. Ψυχάρης] δεν ζητεί ποτέ τίποτα. “Δέχομαι αιτήματα, δεν καταθέτω αιτήματα” απαντούσε απότομα σε όποιον τολμούσε να τον ρωτήσει αν έχει κάποιο συγκεκριμένο αίτημα να μεταφέρει στον εκάστοτε πολιτικό που θα συναντούσε», έγραψε με κυνικό τρόπο το ΒΗΜΑ.

Θέλει να μας πει σήμερα ο Ψυχάρης ότι δεν ζητά τίποτα από καμία κυβέρνηση. Δεν μας περιγράφει, όμως, πως λέγεται η διαδικασία του "δεν μου κάνουν τα χατίρια και στέλνω απειλητικά μηνήματα". Κομψά, αυτό λέγεται "πολιτικός εκβιασμός". 

Ο Ψυχάρης πράττει διαχρονικά το εξής: Πριν κάποιος ηγέτης έρθει στην εξουσία φροντίζει να συναντηθεί μαζί του. Όταν έρθει στην εξουσία είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει τα "κρυφά χαρτιά" που προκύπτουν από τη συνάντηση, ώστε να τον πιέζει. Στη συνέχεια μεθοδεύει την ανατροπή του, όταν δεν γίνονται οι χάρες του ή φροντίζει να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης. Μόνο που στην περίπτωση Τσίπρα τις "χρυσές εφεδρείες" τις έχει το Μέγαρο Μαξίμου. Το σημερινό σύστημα διακυβέρνησης, επίσης, έχει στο πλευρό του τον ισχυρότερο σύμμαχο, τον ελληνικό λαό, που θέλει να τελειώνει μια και καλή με τους Ψυχάρηδες και τους Μαυρίκους.

Ο ελληνικός λαός αηδίασε. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να "θανατώσει" το τέρας τη διαπλοκής. Ο Σταύρος Ψυχάρης πρέπει να αποδεχτεί τη μοίρα του.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: