Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

«Αυτά, μέχρι τώρα, τα γνωρίζαμε μόνον από δικτατορίες».


Δεκαπέντε βουλευτές και στελέχη της Αριστεράς στη Γερμανία εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ κάνοντας λόγο δικτατορικές πρακτικές.

«Είναι προφανές ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ στοχεύει στο φίμωμα...
κριτικών ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Αυτά, μέχρι τώρα, τα γνωρίζαμε μόνον από δικτατορίες. Δυστυχώς, επαληθεύονται για άλλη μια φορά ότι πρέπει να μιλάμε για τη επιβολή των προσταγών της τρόικας» αναφέρουν τα στελέχη της γερμανικής Αριστεράς. Οι βουλευτές αναφέρουν ότι η άσκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων συμμετοχής και συναπόφασης προϋποθέτει τη διασφάλιση της πρόσβασης στην ανεξάρτητη πληροφόρηση.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, η οποία μιλώντας στο France Info είπε: «Το μήνυμα αυτό είναι φοβερό. Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι μια τραγωδία για τη Δημοκρατία και σύμβολο της κατρακύλας ορισμένων».

Την αλληλεγγύη του στην ΕΡΤ εξέφρασε και το μεγαλύτερο συνδικάτο της Γερμανίας, Verdi. Μιλώντας στη Deutsche Welle, ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Κρίστιαν Χόπε δήλωσε: «Το Verdi καταδικάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που βρίσκεται σε μια δύσκολη εποχή. Το κλείσιμο ενός ανεξάρτητου σταθμού αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης, η κριτική πληροφόρηση για θέματα πολιτικής και οικονομίας δεν είναι πλέον εγγυημένα. Ο αντιπρόεδρος του Verdi το χαρακτήρισε ως μια αντιδημοκρατική κίνηση, η οποία δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές αξίες».

Πηγή:  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: