Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Βαράει διάλυση το διαπλεκόμενο κόμμα του Πάστορα>Ψάχνουν στέγη για να ξαναβγούν βουλευτές τα στελέχη του!





Η «βόμβα» του Θ. Μαργαρίτη ότι η ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε να συνεργαστεί σε ισότιμη βάση και με τον ΣΥΡΙΖΑ ταράζει ακόμη περισσότερο τα νερά της Αγίου Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real FM, το κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι σε περίπτωση εκλογών, προκειμένου να δοθεί λύση στη χώρα, η ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια άνεση με την οποία συνεργάστηκε με τη Ν.Δ., αρκεί να υπάρχει – όπως είπε – προγραμματική συνεννόηση.

Η εβδομάδα αυτή θα είναι κρίσιμη για το μέλλον του κόμματος του Φ. Κουβέλη, καθώς στις διαδοχικές συνεδριάσεις των συλλογικών του οργάνων (Κοινοβουλευτική Ομάδα, Εκτελεστική Επιτροπή, Κεντρική Επιτροπή) θα φανεί εάν τα στελέχη που διαφωνούν με τις επιλογές του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και τον προσανατολισμό που έχει πλέον ο ίδιος και το κόμμα, είναι διατεθειμένα να… τραβήξουν το δικό τους δρόμο.

Και η «βόμβα» Μαργαρίτη ερμηνεύεται ως έναυσμα για τη συζήτηση της φιλοσοφίας που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής η ΔΗΜΑΡ: αν, δηλαδή, θα παρακολουθεί στενά την κυβέρνηση και θα συνεχίσει να τη στηρίζει, έστω και με ψήφο ανοχής, ή θα περάσει στην αντιπολιτευτική γραμμή, προσεγγίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο – η πρόταση Μαργαρίτη, δηλαδή – είναι αυτό που θεωρείται ότι θα πυροδοτήσει ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις και θα οδηγήσει τα στελέχη του κεντρώου και μεταρρυθμιστικού χώρου προς την έξοδο. Επιπλέον, αποτελεί «άγνωστο Χ» ως προς την επίπτωση που θα έχει στις εκλογικές επιδόσεις της ΔΗΜΑΡ.

Σε μια προσπάθεια, πάντως, να πέσουν οι τόνοι, χθες και ο Γ. Πανούσης επιχείρησε (μέσω Facebook) να διαψεύσει τη διαφωνία του με την αποχώρηση από την κυβέρνηση, αλλά και οι δύο βουλευτές που καταψήφισαν την πρόταση Κουβέλη (Γρ. Ψαριανός και Β. Οικονόμου) δηλώνουν ότι θα σεβαστούν την απόφαση της πλειοψηφίας.

Την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ διέψευσε και ο Ν. Μπίστης, ωστόσο οι έντονες αντιδράσεις του Δ. Χατζησωκράτη και άλλων στελεχών για τα σχόλια του πρώην επικεφαλής του κόμματος για το διάλογο για την Κεντροαριστερά. μαρτυρούν δυσαρέσκεια και πιθανόν εξελίξεις.

Διπλωματική σιωπή εξακολουθεί να τηρεί, εξάλλου, ο γραμματέας του κόμματος, Σπ. Λυκούδης, ο οποίος επίσης αιφνιδιάστηκε με την απόφαση Κουβέλη και απείχε από την ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Οποιο κόμμα κάνει τή μαρακακία νά δεχτεί
έστω υπό τύπον επίσκεψης ένα από αυτά τά
ζόμπι,νά ξέρει πώς θά ζομπιάσει αύτανδρο
χωρίς νά δαγκωθεί κάν.
Πρέπει νά αποτεφρωθούν πολιτικά,καί η τέφρα
τους νά εκτοξευτεί κλεισμένη ερμητικά σέ ειδική
κάψουλα στό απώτερο Σύμπαν,μέ προειδοποίηση
πάνω της ωστε νά μήν τήν πληρώσει κανάς φουκαράς
ανύποπτος καί αφελής εξωγήινος πού θά νομίσει ότι
βρήκε τίποτα καραμέλες.
Τελειώστε τους!