Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή Γιωτόπουλου από τη φυλακή


Επιστολή Γιωτόπουλου από τη φυλακή

Επιστολή Γιωτόπουλου από τη φυλακή




Μία επιστολή που φέρει το όνομα του καταδικασθέντος για συμμετοχή στην οργάνωση «17Ν» Αλέξανδρου Γιωτόπουλου δημοσιεύει σήμερα η «Ελευθεροτυπία».

Στην εν λόγω επιστολή, με χθεσινή ημερομηνία, αναφέρεται μεταξύ άλλων και το όνομα του Χριστόδουλου Ξηρού: «Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του, αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματά του, μεταφέροντάς τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει, στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Όχι βέβαια η διευθύντρια, ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία και ούτε θα αναλάμβαναν τέτοια ευθύνη».

Στην ίδια επιστολή υποστηρίζεται ότι «η διαταγή ήλθε από πάνω… Δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την εξαφάνισή του; Τίποτε».

Στο κείμενο, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αναφέρεται και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθη, σημειώνοντας ότι δεν βρέθηκε ποτέ δακτυλικό του αποτύπωμα σε γιάφκα.

Πατήστε επάνω για να δείτε σε μεγέθυνση την επιστολή:







Δεν υπάρχουν σχόλια: