Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ



Από τον δίσκο "ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΠΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ" 1992
Νέο κλιπάκι ειδικά για την παράσταση του Χάρρυ "ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΗΣ" 2013
Πρωτοακούστηκε στην παράσταση του ΖΥΓΟΥ "ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΠΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ" το 1990 και ηχογραφήθηκε στα στούντιο της Columbia στα τέλη του 1991. Το νούμερο το οποίο έκλεινε με το τραγούδι αυτό είχε τίτλο ¨ΜΕΤΑ 20 ΕΤΗ" ... Κάποιες μέρες έπεσε έξω δηλαδή...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=aNFylQTLeWM
απο κρητη με αγαπη

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ

ΧΑΡΡΥ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ΅ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑ΅ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Μιλώντας στην Καλλιθέα κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ – Ο Εκφυλισμός ενός Ιστορικού Εγχειρήματος».

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε άλλες χώρες οι ηγεσίες είπαν «πρώτα η χώρα», «Country First», «πρώτα η Πατρίδα». Εδώ είπαν πρώτα εγώ, η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι υποτακτικοί, η παρέα.
Αυτό το φαινόμενο βρίσκεται σήμερα στο ανώτερο στάδιο του. Η Κρατοκομματοκρατία έγινε κάστα που πλούτισε χρεώνοντας την χώρα. Σήμερα αντί να επιστρέψει τα κλοπιμαία επιτίθεται στα αδύνατα στρώματα, πουλάει την κυριαρχία της, τους πόρους της, την Εθνική Αξιοπρέπεια, την Ιστορική δυναμική της.
Το πρώτο πεδίο αξιοκρατικής οικοδόμησης μίας χώρας είναι αυτό της Πολιτικής. Στην χώρα μας επεβλήθηκε συστηματικά η αναξιοκρατία. Η αναξιοκρατία, η κακιστοκρατία αφ’ ενός δολοφονεί την δημόσια σφαίρα, αφ’ετέρου είναι επόμενο «το κόμμα του Αρχηγού χωρίς Αρχηγό και χωρίς κόμμα» όπως είναι ο τίτλος ενός κειμένου, να παράγει ένα προσωπικό υπηρεσίας παρά μια ικανή Κυβέρνηση.
Ότι πιο παλιό και ανεπαρκές, το πλέον παλιό και το πλέον ανεπαρκές που είχε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. επεβλήθη στους θεσμούς.
Η ολοκληρωτικού τύπου χειραγώγηση των διαδικασιών διαμόρφωσης, κυκλοφορίας και εκλογής των πολιτικών ηγεσιών οδήγησε στην επιβολή, στην εξωθεσμική και εξωελλαδική επιλογή όχι την δημοκρατική εκλογή, της κακιστοκρατίας.
Στις δημοκρατίες η ένοχη από το παρελθόν κακιστοκρατία απομακρύνεται, αποβάλλεται. Εδώ «εκτελωνίζεται» όπως λέω στο βιβλίο και επιβάλλεται ως νέο, ως σωτήριο. Αυτό είναι η σημερινή διοίκηση του ΚΚΚΑΣΟΡ.
Τα φαινόμενα αυτά δεν παρατηρούνται σε κυρίαρχες και δημοκρατικές χώρες. Κάποτε χαρακτήριζαν τις δημοκρατίες της μπανάνας. Όσοι όμως εγχώριοι και ξένοι συμπεριφέρονται την Ελλάδα ως μπανανία και τους Έλληνες ως Πορτορικανούς θα πάρουν την απάντηση τους. Άρχισαν ήδη να την παίρνουν. Οι Έλληνες και οι Αθηναίοι θα επανασυνδεθούν με την παρακαταθήκη του Σόλωνος που έλεγε «Άριστα διοικείται η Πολιτεία στην οποία τιμούνται οι ενάρετοι άνθρωποι ενώ οι κακοί παραμερίζονται».
Την περίοδο που η χώρα είχε και έχει ανάγκη διαδικασιών δημοκρατικής επιλογής ανάμεσα στο πολιτικό δυναμικό, το πολιτικό της κεφάλαιο, εδώ επιβλήθηκε η συγγενοκρατία, η κακιστοκρατία, η φαυλοκρατία.
Αυτά όμως τα μορφώματα βρίσκονται στον αντίποδα της δημοκρατίας.
Η διαφθορά στην δημοκρατία είναι διαφθορά της δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Το τέλος των μεταπολιτευτικών κομμάτων – για μια νέα πολιτική και αναπτυξιακή παιδεία
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Μιλώντας στο Χολαργό στην εκδήλωση με θέμα:
Το τέλος των μεταπολιτευτικών κομμάτων – για μια νέα πολιτική και αναπτυξιακή παιδεία

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Ακόμη και τα μικρά λεγόμενα κόμματα της μεταπολίτευσης (όλα είναι μικρά) δεν μπορούν να συλλέξουν την αγωνία των πολιτών για το μέλλον του τόπου και την διάθεση τους για ένταξη σε ένα νέο ιστορικό σχέδιο. Η ελκτικότητα τους είναι ανύπαρκτη. Γιατί στερούνται μιας αναλυτικής ερμηνείας, σύγχρονης θεωρίας, στερούνται σχεδίου και πολιτικής διήγησης που μεταβάλλεται σε πολιτική δράση, σε πρόβλεψη, σε φαντασία, σε μύθο, σε πάθος.
Αυτό το κενό καλύπτουν οι νέες επιτροπές πολιτών στους δήμους της Αττικής και σε άλλους δήμους της χώρας. Αυτές οι μορφές παρατηρούνται πάντοτε σε χώρες που βρίσκονται σε μετάβαση από το παλιό, το αποτυχημένο, το ένοχο, στο νέο και σταδιακά παίρνουν πολιτικές μορφές.
Πιστεύω ότι αυτές οι ομάδες μπορούν να διδαχθούν πολλά από τις μορφές που πήραν ανάλογα κινήματα ενάντια στον ολοκληρωτισμό, τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Γιατί οι μορφές εξουσίας και παραεξουσίας στην Ελλάδα έχουν ολοκληρωτικά καθεστωτικά χαρακτηριστικά. Είναι η πρώτη ολοκληρωτική και χρεοκοπημένη ολιγαρχία της Ευρώπης. Το έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογών. Μπορείτε να συμβουλευτείτε το τελευταίο μου βιβλία γι αυτά τα φαινόμενα*.
Μπορείτε επίσης να διδαχθείτε πολλά από τα κινήματα για την Ελεύθερη Δημοκρατική Πληροφόρηση και τα κινήματα Αντιδιαφθοράς. Εκεί που η Τηλεκρατία, τα Λόμπυ, η Κλεπτοκρατία και η Κακιστοκρατία κατάργησαν τη Δημοκρατία. Δυστυχώς στον τόπο μας έχουμε το πλέον ΑΚΡΑΙΟ και προχωρημένο παράδειγμα αυτού του εκφυλισμένου προτύπου. Οι σχολές πολιτικών επιστημών, οικονομικών επιστημών, νομικών επιστημών και κοινωνιολογίας θα μπορούσαν , αν είχαν την επάρκεια, την γνώση, την αυτονομία, την ελευθερία, το ήθος, να παράγουν ένα τεράστιο διανοητικό και επιστημονικό έργο.
Στη μεταβατική διαδικασία εμπλουτισμού και παραγωγής μιας νέας πολιτικής και αναπτυξιακής παιδείας, νέων λέξεων, νέων σχημάτων, νέας αισθητικής αλλά και συντονισμού και ενοποίησης των δράσεων σας, μπορείτε να αναπτύξετε κοινές εκστρατείες. Τα πεδία πρωτοβουλιών σας είναι πολλά. Ένα είναι αυτό ενός Κινήματος Αντιδιαφθοράς. Το πρώτο βήμα θα ήταν η απαίτηση για την επιστροφή των χρημάτων που προκαταβλήθηκαν στο ΚΚΚΑΣΟΡ και τη ΝΔ την PEPSI και την COLA μέχρι το 2018 από τον δημόσιο προϋπολογισμό. Το σύνθημα μπορεί να είναι ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Ούτε οι χειρότερες ολιγαρχίες και οι ολοκληρωτισμοί αλλά ούτε οι Οθωμανοί Πασάδες και οι Βενετσιάνοι ή Φράγκοι Κόντηδες έδειξαν τόσο κυνισμό και θράσος όσο οι golden Μπέηδες της κομματοκρατίας χωρίς αρχηγούς και χωρίς κόμματα. Υποτίθεται ότι παίρνουν χρήματα από το δημόσιο προϋπολογισμό για να παράγουν πολιτική. Αυτοί όμως δεν παράγουν τίποτα. Ταυτόχρονα ληστεύουν ακόμη και τις συντάξεις των 600 ευρώ. Ως παραγωγή πολιτικής προβαίνουν σε μια μεγάλη κλοπή και εκφυλισμό μιας διανοητικής παραγωγής και ενός ιστορικού σχεδίου που παρήγαγα χρόνια. Το μόνο σχέδιο που υπήρξε - υπάρχει και δικαιώθηκε ιστορικά. Αντιθέτως παράγουν αντιεκπαίδευση με τα λόγια και το παράδειγμα τους, το αντιπαράδειγμα τους. Έτσι στο τέλος του πάρτι – στο μεγάλο φαγοπότι – λένε «τα φάγαμε μαζί». Ως πολιτική νομιμοποίηση ανακαλύπτουν στα εξήντα και εβδομήντα τους, συλλαβίζοντας, τη λέξη Πατρίδα και τη λέξη Ελλάδα. Το ανώτερο επίπεδο της χυδαιότητας και του λούμπεν, του υπόκοσμου δηλαδή.
Επί δεκαετίες όταν κρίνονταν η πορεία του Έθνους, της χώρας, είπαν πρώτα ο εαυτός μας, η οικογένεια, η παρέα μας, η κάστα. Δεν είπαν πρώτα η χώρα, πρώτα η Ελλάδα. Δεν είπαν country first. Τώρα είναι πολύ αργά γι αυτούς.


* «Από το ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΚΣΟΡ – Ο εκφυλισμός ενός ιστορικού εγχειρήματος» Μιχάλης Χαραλαμπίδης, Εκδόσεις Στράβων, Αθήνα 2009

Χολαργός, 30 Νοεμβρίου 2010.

Billpap_official_ είπε...

Όσοι ψηφίσατε ΠΑΣΟΚ το 1981 και προδοθήκατε διαδώστε τα κείμενα του Μ. Χαραλαμπίδη:
Χάρυ όχι βρισιές. Πολεμησέ τους με τον ΛΟΓΟ.
Και ο λόγος του Μιχάλη ετσακίζει τα σαπια κόκκαλα της κλεφτοκρατίας. Διέδωσε.

http://polis-agora.blogspot.de/2010/01/blog-post.html


"............


Όσον αφορά το ποιος θα πληρώσει το χρέος και τα ελλείμματα. Το χρέος ειδικά στην Ελλάδα είναι πολιτικό. Το δημιούργησε ο ανήθικος τρόπος συνάντησης των αιτημάτων και των προσφορών «Πολιτικών», «Κυβερνώντων», «Πολιτών», «Επιχειρηματιών», ο τρόπος δηλαδή που κυβερνήθηκε στην ακυβερνησία της η χώρα επί δεκαετίες. Το 1981 τους πρότεινα ένα άλλο κυβερνητικό παράδειγμα και ηθικό πρότυπο. Για αυτό δεν έγινα υπουργός. Πολύ εύκολο μου ήταν. Δεν νομίζω όμως να κατανόησαν οι «πολίτες» και ειδικά οι λεγόμενοι δημοκρατικοί ή οι πρώην δημοκρατικοί ότι τους πρότεινα ένα άλλο πρότυπο διακυβέρνησης. Ίσως το κατάλαβαν τώρα σε κατάσταση πένθους. Η ευφορία της εξουσίας τους καθιστούσε τυφλούς και ωφελιμιστές.

Το δημόσιο χρέος είναι χρέος της χώρας αλλά μεταφράζεται σε κέρδη μιας πολυδιάστατης Κάστας. Αυτή η κάστα πρέπει να πληρώσει. Όσοι ιδιοποιήθηκαν το δημόσιο χρήμα και τα Ευρωπαϊκά πακέτα. Αλλού τα Ευρωπαϊκά πακέτα έγιναν υποδομές. Εδώ έγιναν πακέτα τσέπης όπως το σχέδιο Μάρσαλ ονομάσθηκε σχέδιο μάσα.

Μπορεί η αληθινή πολιτική να μην μπορεί να αποκαλύψει την απάτη, την πολιτική ως απάτη (2) γιατί είναι απαγορευμένη, αλλά είναι η Φύση και οι Θεοί του Ολύμπου που την αποκαλύπτουν. Μιλώ για τα Τέμπη και τον Αγιόκαμπο. Πριν 100 χρόνια πέρασαν ηρωικά τον Σαραντάπορο. Τώρα τον περνούν ταπεινωμένοι και ένοχοι.

Η πολιτική, κοινωνική, οικονομική γεωγραφία της κάστας είναι ορατή. Μπορεί να επιβληθεί ένας πολιτικός φόρος. Επιστροφή ουσιαστικά του δημόσιου χρήματος που ιδιοποιήθηκαν. Αρχίζοντας από τους πρώην και νυν πρωθυπουργούς έως τις άλλες διακλαδώσεις της κάστας. Δεν είναι τάξεις είναι κάστα. Πρώτα όμως πρέπει να καταργηθεί η δημόσια χρηματοδότηση των κομμάτων μη - κομμάτων. Γιατί εκτός των άλλων είναι μη παραγωγικά μορφωτικά και πολιτικά. Επιβαρύνουν αντί να ελαφρύνουν τον προϋπολογισμό. Είναι χρεοβόρα κοστίζουν πολύ και εξειδικεύονται στην διανοητική και πολιτική κλοπή αντί την παραγωγή ιδεών προγραμμάτων και σχεδίων.

Αντί όμως της κατάργησης της δημόσιας χρηματοδότησης ή την άρνηση είσπραξης της, στις σημερινές συνθήκες το ΚΚΚΑΣΟΡ και η Ν.Δ. προυσέπραξαν τις ετήσιες δόσεις τους έως το 2017.

Τι θα λένε ο Θ. Κολοκοτρώνης ,ο Δ. Υψηλάντης και ο Ι. Καποδίστριας;

« 200 χρόνια μετά και έχουν τον Τούρκο μέσα τους».

Παραπομπές

(1) Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Από το ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΚΚΚΑΣΟΡ ο εκφυλισμός ενός ιστορικού εγχειρήματος. Εκδόσεις ΣΤΡΑΒΩΝ 2009

(2) Στο ίδιο
"

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν ειμαστε ολοι νέοι, και καλά θυμούμαστε και το παλιο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα,
να θυμήσω στον σύντροφο Χαραλαμπίδη πως,
τα φαινόμενα διαφθοράς, αλαζονίας και κακοδιαχειρησης υπήρχαν και τοτε αλλα δεν εβγαιναν προς τα εξω διοτι ο τυπος ηταν ελεγχομενος-εξαγορασμένος και δεν υπήρχε ιντερνετ.
Οσοι ημασταν εργαζόμενοι τοτε, βαθεια νειωσαμε στοι πετσι μας τη ρουφιανια τον κομματισμο, την αλλαζονια των κοπροσκυλων συνδικαλιστων και δεν θα ξεχασω τον παραγγωνισμο των αγνων ιδεολογων ψηφοφορων του ΠΑΣΟΚ, που θυσιαστηκαν απο τα κομματοσκυλα, πρωην χουντικοι δεξιοι που στο προσωπο του Ανδρεα ειδαν την ευκαιρια της ζωης των την αρπαξαν, εφτιαξαν περιουσιες, μεγαλογιατροι κλινικαρχες, απατεωνες χαρτοπαιχτες που ουτε η ΕΡΕ δεν τους ηθελε,
και ομως αυτοι οι γλυφτες μεταμορφωθηκαν σε "αγωνιστές του κινηματος"
Το ΠΑΣΟΚ τελικα ηταν η κολυμβηθρα του Σιλωάμ για τον καθε αγυρτη της μεταπολιτευσης.
Ποτέ πια ΠΑΣΟΚ ΝΔ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου δεν επιμένω άλλο. Το θέτω ως προβληματισμό.

Δες το και θα καταλαβεις ότι αυτά που λες τα έλεγε από το 1980
αλλα ειδικα το 1996 περιέγραψε με μαθηματική ακρίβεια τι έγιεν και που θ καταντουσαμε το 2004 ή το 2010

http://www.youtube.com/watch?v=Ht_vT8MeWuU