Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κλείστε φυλακή τα λαμόγια της πράσινης απάτης.

20140123-175426.jpg
Το πρότζεκτ της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης που προωθούσε μετά μανίας η οικογένεια Παπανδρέου και ιδιαίτερα ο Αντρίκος μαζί με την Τίνα Μπιρμπίλη είχε αναλάβει εργολαβικά η εταιρεία του Κυριάκου Γριβέα.
Μέσα από πολυέξοδα συνέδρια ο Γιώργος Παπανδρέου από την περίοδο που ήταν ακόμα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλάσαρε επικοινωνιακά τη φούσκα της πράσινης ενέργειας που είχε ένα και μοναδικό στόχο: Να εγκλωβίσει τράπεζες και μικροεπιχειρηματίες να αγοράσουν σε εξωφρενικές τιμές διάφορες “μπαχατέλες” από τα γερμανικά εργοστάσια και στη συνέχεια να
πωλούν σε πολλαπλάσια τιμή το ρεύμα της ΔΕΗ. Επρόκειτο για ένα κόλπο γκρόσο που στήθηκε για να μην καταρρεύσει η βιομηχανία παραγωγής φωτοβολταϊκών στην Γερμανία. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε….
Πρωθυπουργός τότε όλη η οικογένεια μαζί με την Τίνα Μπιρμπίλη έπεσαν με τα μούτρα στην υλοποίηση του πρότζεκτ. Υποχρέωσαν μάλιστα τον Κλέωνα Παπαδόπουλο να συστήσει και θυγατρική εταιρεία με τον Γριβέα για να γεμίσουν την Ελλάδα φωτοβολταϊκά και να την κάνουν… Δανία του Νότου όπως έλεγε ο απερίγραπτος Πρωθυπουργός της χρεοκοπίας.
Ο Κυριάκος Γριβέας τον οποίο χρησιμοποίησαν στη κυριολεξία για να στήσουν το κόλπο αντιμετωπίζει σήμερα βαρύτατες κατηγορίες ενώ οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου με τη μπαρούφα της πράσινης ενέργειας έχουν εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία.
Μάλιστα για επιβράβευση η Τίνα Μπιρμπίλη προσελήφθη από το Υπουργείο Εξωτερικών από το οποίο της δόθηκε άδεια διάρκειας δύο ετών για να μετακομίσει σε άλλη κρατικοδίαιτη θέση στον ΟΗΕ.
Ο άλλος στυλοβάτης της πράσινης ενέργειας ο Αντρίκος Παπανδρέου το παίζει πλέον αδιάφορος – δεν τον ξέρω δεν τον είδα τον Κυριάκο Γριβέα – και τη βγάζει καθαρή. Γι’ αυτό θα πρέπει ο ανακριτής να τους καλέσει όλους μαζί να δώσουν εξηγήσεις.
Γιατί το σκάνδαλο έχει πολιτικές προεκτάσεις και δεν αφορά μόνο ένα επιχειρηματικό δάνειο που δεν πληρώθηκε…


Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: