Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ανετο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση



Άνετο προβάδισμα με 3,5 μονάδες διαφορά δίνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης νέα δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύεται την Τετάρτη στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκλογών θα έπαιρνε το 31,5% των ψήφων, αφήνοντας αρκετά πίσω, στο 28%,τη Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθεί το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής με 10%, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 4,5%, και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Τέλος, τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν το 9,5%.
Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση θεωρείται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, το 29% πιστεύει μία κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ το 26% μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, το 41% απαντά ότι καμία από τις δύο δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει. Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 39% θεωρεί καταλληλότερο τον Αντώνη Σαμαρά, το 30% τον Αλέξη Τσίπρα και το 29% κανέναν από τους δύο.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 8 και 13 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.005 ατόμων με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και δομημένο ερωτηματολόγιο. Το σφάλμα ορίζεται στο 3,2%.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ,
ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ
ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ενοχλητική φωνή μέσα στο κεφάλι σου

http://greki-gr.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2577.html

Ανώνυμος είπε...

στην αναρτηση αυτη που αναφερει ως "μορφωμα" την Χρυση Αυγη, η γραμματοσειρα που αναφερει τα ποσοστα του τΣΥΡΙΖΑ ειναι μεγαλυτεη απο την ιδια την οθονη, Αυτα τα ψυχολογικα που σας τα εμαθαν; ΞΕΦΤΙΛΑ ειναι γιατι οποιο αριστερο (ο θεος να κανει) κομμα εκλεγει, το μονο που θα καταφερει ειναι μια μαχαιρια στο ΕΘνος. Τιποτα αλλο δεν ειναι ικανο και αυτο ειναι νομοτελειακο.