Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ ΝΔ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΙΦΟΥΝΑΣ

Εμείς τα γράψαμε νωρίς…





Χίλιες φορές το έχουμε επισημάνει: Οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφία της στιγμής και έχουν σημασία μόνο σε ότι αφορά τα «καμπανάκια» που πρέπει να χτυπάνε για όλα τα κόμματα. Έτερον ουδέν. Διότι καμιά δημοσκόπηση δε δίνει τον νικητή των εκλογών που θα γίνουν ύστερα από 5 μήνες ή των εθνικών που είναι άγνωστο πότε θα αποφασιστούν.

Αλίμονο να λειτουργούσε κάθε κυβέρνηση με το αν είναι πρώτη ή δεύτερη ή τρίτη σε κάποια δημοσκόπηση η οποία για να λέμε και την αλήθεια, μπορεί να ερμηνεύεται με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι «γκαλοπατζήδες» στήνουν τις ερωτήσεις που κάνουν ανάλογα με το ποιος τους πληρώνει. Αν είναι π.χ. η ΝΔ κάνουν διαφορετικά την ερώτηση σε σχέση με το αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και πάει λέγοντας.
Επίσης, έχουμε επισημάνει πως αν μια κυβέρνηση στηρίζεται στους δημοσκόπους και δημοκόπους που συνωστίζονται στο Μαξίμου «πουλώντας» τους γνώσεις, πάει καταστράφηκε. Έχει γίνει πλειστάκις φορές στο παρελθόν, ας ελπίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι πιο έξυπνη ώστε να μην παρασύρεται από διάφορες απόψεις και τακτικές.
Εν πάση περιπτώσει, τις τελευταίες ημέρες όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ. Άλλος λέει 2%, άλλος 3% άλλος περισσότερο. Κι έχουμε επισημάνει εδώ στο antinews ότι το κλίμα είναι βαρύ στο Μαξίμου διότι παγιώνεται αυτή η πρωτιά του κ. Τσίπρα κι ότι η παράσταση νίκης έχει ξεπεράσει το 50%, δηλαδή οι μισοί ερωτηθέντες λένε ότι τις εκλογές θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο μια δημοσκόπηση, η οποία δεν είναι σε εθνικό επίπεδο αλλά αφορά την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δείχνει τη ΝΔ να προηγείται, αλλά μάλλον αυτό το στοιχείο πρέπει να εκληφθεί ως ανέκδοτο διότι σε καμιά περίπτωση δεν δείχνει την τάση που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης, επειδή από την αρχή λέμε ότι δεν πρέπει τα γκάλοπ να τους δίνουμε μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι έχουν, είναι ακατανόητη η ανακοίνωση της ΝΔ που αμφισβητεί τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Public Issue που δίνει διαφορά 3,5% με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Μοιάζει περισσότερο με κίνηση απόγνωσης παρά ως μια πολιτική παρέμβασης ουσίας, διότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι θα έκανε ανάλογη κίνηση η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας της Συγγρού αν προηγούνταν η ΝΔ.
Και να τονίσουμε επίσης ότι δημοσκόπηση που θα δημοσιευτεί σήμερα Πέμπτη στο Ποντίκι, από την εταιρεία Pulse δείχνει διαφορά 3% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, αλλά κι αυτή δεν πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο.
Ωστόσο, μπορεί τα γκάλοπ να είναι φωτογραφίες της στιγμής, οι πραγματικές δημοσκοπήσεις είναι στην κοινωνία, εκεί που κάποιοι στην κυβέρνηση δεν έχουν… πρόσβαση. Ή καλύτερα για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, κάποιοι δεν έχουν ιδέα ότι η κοινωνία βράζει διότι έχουν κλειστεί στα γραφεία τους.
Δυστυχώς εμείς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να τους πούμε ότι «εμείς σας τα λέγαμε και σας τα γράφαμε». Πόσες φορές με άρθρα αλλά και με σχόλια αναγνωστών, Νεοδημοκρατών που στήριξαν με νύχια και με δόντια τον Σαμαρά, δεν τονίζαμε το λάθος δρόμο που έχει πάρει η κυβέρνηση; Πώς έχουν άραγε την απαίτηση να προηγούνται στις δημοσκοπήσεις όταν έχουν ακυρώσει όλη την στρατηγική με την οποία η ΝΔ έγινε κυβέρνηση;
Δεν τους λέγαμε για την απομόνωσή τους από την κοινωνία; Δεν τους προειδοποιούσαμε ότι τα συνεχόμενα και άδικα μέτρα θα οδηγήσουν τον κόσμο στην αγκαλιά των άκρων; Δεν τους τονίζαμε ότι η ατιμωρησία, η ανοχή στο πρόσωπο του Βενιζέλου και στο αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ και η παντελής απουσία πολιτικής βούλησης για να χτυπηθεί το «βρόμικο» παρελθόν θα τους κόστιζε;
Και δεν αναφέραμε ότι αντί να δώσεις στον κόσμο όραμα κι ελπίδα δίνεις πίκρα και μέτρα. Κι αυτό θα προκαλέσει αντίδραση και θα οδηγήσει τους ψηφοφόρους στο να πάρουν «ληγμένα χάπια» και να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή ή Τσίπρα;
Εμείς οι “κακοί” τους τα λέγαμε και τώρα τα βλέπουν. Όχι στην πρόθεση ψήφου αλλά στις ποιοτικές μετρήσεις που δείχνουν ότι ο κόσμος θεωρεί ότι είναι έτσι κι αλλιώς κατεστραμμένος, επομένως δεν έχει τίποτε να χάσει ακόμη κι αν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.
Θα συνεχίσουμε να τους τα λέμε μπας και ξυπνήσουν αφού ποτέ δεν είναι αργά. Μέχρι την κάλπη, όποτε αυτή στηθεί, έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν ρότα, να ακούσουν τον κόσμο και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αν δεν το κάνουν απλά… θα φύγουν νύχτα.
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: