Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ο Φάρατζ αποδόμησε τον Σαμαρά μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο (βίντεο).

Αυτά που είπε ο Νάιτζελ Φάρατζ μέσα στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στον κ. Σαμαρά, ο οποίος πήγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να παρουσιαστεί ως ο νέος προεδρεύων της ΕΕ, θα έπρεπε να τα ακούσουμε από Έλληνες πολιτικούς και όχι από Βρετανό πολιτικό.
Διααβάστε και δείτε τι ακριβώς είπε ο κ. Φάρατζ και πως αποδόμησε σε λίγα μόλις λεπτά...
την εικόνα που προσπαθεί να περάσει ο κ. Σαμαράς.
«Οφείλω να σας συγχαρώ κ. Σαμαρά που αρχίσατε την Προεδρία της Ε.Ε. με ένα τόσο εντυπωσιακό τρόπο. H εν μία νυκτί επιτυχής διαπραγμάτευση για τον τρίλογο MiFID φαντάζομαι ότι θα έχει οδηγήσει τον κόσμο σε χορούς στους δρόμους της Αθήνας.
Δεν έχει σημασία που η χώρα σας, υπό τις κακές συμβουλές της Goldman Sachs, μπήκε στο ευρώ, ενώ δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Δεν έχει σημασία που η ανεργία έχει φθάσει το 30%, ότι η ανεργία στους νέους έχει φθάσει το 60%, ότι ένα νεοναζιστικό κόμμα ανεβαίνει, ότι έγινε τρομοκρατική επίθεση στη γερμανική πρεσβεία. Μην ανησυχείτε για αυτά, γιατί ο τρίλογος για το MiFID ήταν μία επιτυχία.
Όλα αυτά είναι ενδεικτικά εν πολλοίς για τις δύο Ευρώπες. Την Ευρώπη για την οποία συζητούν εδώ οι ονειροπόλοι, που θέλουν να επιβάλουν τις νέες Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, με ενιαία ταυτότητα και νόμισμα… και τον αληθινό κόσμο εκεί έξω.
Έρχεστε εδώ κ. Σαμαρά και μας λέτε ότι εκπροσωπείτε την κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού. Λυπάμαι, αλλά δεν έχετε εσείς τον έλεγχο στην Ελλάδα και προτείνω να μετονομάσετε το κόμμα σας. Ονομάζεται Νέα Δημοκρατία, εγώ προτείνω να το πείτε Καθόλου Δημοκρατία. Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται τώρα υπό ξένο έλεγχο. Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση, σας διέσωσαν και εσείς παραδώσατε τη Δημοκρατία, την οποία εφηύρε η χώρα σας.
Δε μπορείτε καν να παραδεχθείτε πως η ένταξη στο ευρώ ήταν ένα λάθος, γιατί ο κ. Παπανδρέου το έκανε αυτό, έτσι δεν είναι; Μάλιστα, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Και μέσα σε 48 ώρες η ανίερη συμμαχία που κυβερνά αυτήν την Ε.Ε. τον απομάκρυνε και τον αντικατέστησε από έναν πρώην υπάλληλο-μαριονέτα της Goldman Sachs.
Τώρα κάνουν κουμάντο οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες τράπεζες και προς ντροπή του κ. Μπαρόζο, οι μεγάλοι γραφειοκράτες.
Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών. Θα είναι μία μάχη μεταξύ της εθνικής δημοκρατίας και της δημοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ό,τι κι αν πείτε σε αυτήν την αίθουσα, οι άνθρωποι εκεί έξω δε θέλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Θέλουν μία Ευρώπη με κυρίαρχα κράτη-μέλη, που θα έχουν εμπορικές σχέσεις και θα συνεργάζονται. Και πιστεύω ότι οι ευρωεκλογές θα σηματοδοτήσουν μία καμπή. Μέχρι τώρα, όλοι πίστευαν πως, όσο κι αν δεν τους αρέσει η εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν αναπόφευκτη. Αυτός ο μύθος του αναπόφευκτου θα γκρεμιστεί με τις ευρωεκλογές φέτος. Σας ευχαριστώ».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τί ντροπή, αυτά που σκέφτονται όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες να τ΄ακούς από κάποιον ξένο με την Ελληνική πραγματικότητα και να βλέπεις ταυτόχρονα τις κενές περιεχομένου ......γκριμάτσες, ενός ....Έλληνα που ονομάζεται έως τις επόμενες εκλογές πρωθυπουργός της Ελλάδας!