Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!

Σόιμπλε: Ο ελληνικός λαός πρέπει να δεχτεί σοβαρούς περιορισμούς

Σόιμπλε: Ο ελληνικός λαός πρέπει να δεχτεί σοβαρούς περιορισμούς


Ο Σόιμπλε τονίζει ότι, εάν διαπιστωθεί περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη για την Ελλάδα, οι εταίροι της θα εγγυηθούν, αλλά θα πρόκειται σε κάθε περίπτωση για δάνειο μικρότερου ύψους από ό,τι τα προηγούμενα.

«Μπορεί, όπως έχουμε πει ήδη πολλές φορές, η Ελλάδα να έχει μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο εξελίσσεται αρκετά επιτυχώς, περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη. Τότε θα πρέπει να αναλάβουμε πάλι να εγγυηθούμε για να μπορέσει η Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί. Το βέβαιο είναι ότι κάθε περαιτέρω βοήθεια θα ήταν πολύ λιγότερο εκτεταμένη, από ό,τι οι ως τώρα βοήθειες», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftwoche» που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ήδη έχει διατυπώσει τις πρώτες απαιτήσεις, νομίζω συζητούνται 10-11 δισεκατομμύρια, είναι αυτό ένα ρεαλιστικό ύψος;», ερωτά ο δημοσιογράφος, για να απαντήσει ο γερμανός υπουργός: «Εάν το διάβασα σωστά, είπε μάλιστα ότι βασικά δεν θέλουν ένα νέο πρόγραμμα, πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να τα καταφέρουν και έτσι. Κοιτάξτε. Η Ελλάδα δεν έχει μια εύκολη εσωπολιτική κατάσταση. Οι Έλληνες υποχρεώνονται να υπομείνουν πάρα πολλά. Ο ελληνικός λαός πρέπει να δεχτεί σοβαρούς περιορισμούς. Τα εισοδήματα έχουν περικοπεί. Το όριο ηλικίας (ενν. για τις συντάξεις) έχει ανεβεί. (Οι Έλληνες) πρέπει να δεχθούν πολλούς όρους λιτότητας. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Πρέπει να διορθώσουν παραλείψεις δεκαετιών. Πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικοί» και συνεχίζει αναφέροντας ότι η Ελλάδα είχε πέρυσι την πιο επιτυχή τουριστική περίοδο εδώ και χρόνια. «Αυτό είναι μια επιτυχία των μεταρρυθμίσεων, της λιτότητας. 'Αρα αυτό φέρνει αποτέλεσμα για τους Έλληνες», υποστηρίζει και προσθέτει: «Κάτι τέτοιο όμως εσωπολιτικά είναι πάντα αμφισβητήσιμο. Για αυτό πρέπει να διατηρείς πλειοψηφίες και στο Κοινοβούλιο - είμαστε δημοκρατίες. Δεν θα ήθελα τέτοια μέτρα να τα υπερασπιστώ απέναντι στην γερμανική κοινή γνώμη. 'Αρα δεν είναι εύκολο για αυτούς. Για αυτό πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να πείσουν τον λαό τους κι εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί».

Αναφερόμενος στην κατάσταση συνολικά στην Ευρώπη, ο κ. Σόιμπλε εκτιμά ότι έχει προχωρήσει καλά. «Και εμείς οι Γερμανοί πότε πότε μπορούμε να το θυμόμαστε ότι από την Ευρώπη το μεγαλύτερο πλεονέκτημα το έχουν εκείνοι που διαχειρίζονται τα οικονομικά τους πιο επιτυχημένα. Για αυτό και εμείς έχουμε αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Για αυτό κάποιοι μας κατηγορούν», καταλήγει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα καλά σου θα τα λέω πάντα Χάρρυ .... αφήνεις ανοικτά τα σχόλια και δέχεσαι αδιαμαρτύρητα τον κάθε σχολιασμό .... σε αντίθεση με τον δήθεν αριστερό ψευτοκουλτουριάρη και δήθεν αντισυστεμικό Πιτσιρίκο .. που διατηρεί παπάρες ανεγκέφαλους ακολούθους που του κάνουν σεφτέ γράφοντας του τα γκάο emails. Ο ελεύθερος σχολιασμός μπορεί να αποδοθεί και σε πονηρές προθέσεις ... δεν παύει όμως να δείχνει και μια υγεία μια και δεν καβάλησες το καλάμι για να έχεις την εσφαλμένη πεποίθηση πως τα είδες και τα ξέρεις όλα ..