Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου στη Βουλή το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων


Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων που συνδέεται με την υποδόση του ενός δισ. ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα απασχόλησε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή κατά την οποία, συμφωνα με πληροφορίες έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το ασφαλιστικό και τις εναλλακτικές λύσεις ώστε να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει μέσα στον Ιανουάριο στην ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Στις προθέσεις της άλλωστε είναι να προχωρήσει σε έναν διεξοδικό διάλογο για το ζήτημα του ασφαλιστικού.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης, βρέθηκε και η «έντονη διαπραγμάτευση» που αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των θεσμών. Συζητήθηκε ακόμα και το ζήτημα του ΑΔΜΗΕ, για το οποίο εκφράζεται αισιοδοξία για την πορεία διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Επιπλέον έγινε και αναφορά στην εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος έχει δηλώσει στην αντιπολίτευση ότι θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα για την νόμιμη σύνθεση του ΕΣΡ και του ΑΣΕΠ, θέτοντας μάλιστα ως χρονικό περιθώριο την 20η Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι, αν δεν συμβάλλουν τα κόμματα κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, «δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα», και αυτό είναι ένα θέμα που επίσης συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: