Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Νέα «βόμβα» στον Όμιλο Αλαφούζου


Χειραγώγηση μετοχών της «Καθημερινής» την περίοδο 2000-2004, με αγοραπωλησίες από offshore εταιρεία, εικονική συμμετοχή εργαζομένων στον ΣΚΑΪ, απόκρυψη εισοδημάτων με διασπορά καταθέσεων σε λογαριασμούς του προσωπικού, καταγγέλεται ότι είναι μεταξύ των κυριότερων σκοτεινών σημείων της λειτουργίας των επιχειρήσεων Αλαφούζου.
Η Καίτη Χατζηβασιλείου, επί 27 έτη (1977-2004) ιδιαιτέρα γραμματέας του πατριάρχη της οικογένειας Αλαφούζου, Αριστείδη, μίλησε με στοιχεία, ονόματα και αριθμούς ενώπιον της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο την καταδίκασε σε τετραετή κάθειρξη για υπεξαίρεση χρημάτων και μετοχών «ως εντολοδόχο και διαχειρίστρια ξένης περιουσίας».
Η όζουσα ατμόσφαιρα των κυκλωμάτων που ενεργούν προς όφελος του συγκροτήματος.. Αλαφούζου καταδεικνύεται στο διατακτικό της απόφασης. Σε αυτό (αρ. 3154/7-12-2015) διαλαμβάνονται ως αποδεκτές οι προφορικές εντολές που δίδονταν από την οικογένεια Αλαφούζου σε συνεργάτες τους για χρηματιστηριακά παιχνίδια και απόκρυψη εισοδημάτων, ενώ αποσιωπάται ότι η offshore εταιρεία Richal Shipping Corporation του Αριστείδη Αλαφούζου χρησιμοποιήθηκε μόνο για αγοραπωλησίες μετοχών της «Καθημερινής», που ανήκει στον ίδιο! Γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση στα ανώτατα κλιμάκια του Αρείου Πάγου και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: