Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για το νέο πακέτο προαπαιτούμενων που εγκρίθηκε με 153 «ναι». Η συζήτηση διεξήχθη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μετά την υπερψήφισή του αναμένεται να «ξεκλειδώσει» η υποδόση του 1 δισ. ευρώ.
Κατά ψήφισαν οι 138 βουλευτές σύσσωμης της αντιπολίτευσης ενώ σημειώθηκαν και εννέα απουσίες. Συνολικά ψήφισαν 291 βουλευτές με τους εννιά απόντες να προέρχονται από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης.
Οι εννέα απόντες: Κατερίνα Παπακώστα, Μάριος Σαλμά, Γεωργία Μαρτίνου, Λευτέρη Αυγενάκη, Κώστα Γκιουλέκα, Σταύρο Καλαφάτη (Ν.Δ) , Γιάννη Μανιάτη (ΠΑΣΟΚ) Γιώργο Κατσιαντώνη (Ένωση Κεντρώων) και Γιάννη Σαχινίδη (Χρυσή Αυγή).
Την Tετάρτη αναμένεται η έκθεση του κουαρτέτου και πιθανότατα την Πέμπτη η συνεδρίαση του EuroWorking Group, ούτως ώστε έως το τέλος της εβδομάδας να συνεδριάσει το ΔΣ του ESM για την εκταμίευση των χρημάτων.
Το σχέδιο νόμου έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία στις Επιτροπές τη Δευτέρα και εισήχθη στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για 10ωρη συζήτηση, η οποία ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Τρίτης.