Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

Οι ψυχοπαθείς του Eurogroup και οι μαριονέτες του Σόιμπλε κατά τον Γιάνη Βαρουφάκη

VAROUFAKIS


Ξαναχτύπησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με συνέντευξή αυτή τη φορά στην εφημερίδα «De Volkskrant» όπου μεταξύ άλλων λέει πως το Eurogroup είναι ένα μέρος που ταιριάζει σε ψυχοπαθείς, πως ο Σόιμπλε τους έχει όλους για μαριονέτες, ενώ πυρά δέχεται και ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ τον οποίο χαρακτηρίζει ως ένα αναποτελεσματικό όργανο των Γερμανών.
Επίσης ο κ. Βαρουφάκης χαρακτηρίζει πραξικόπημα τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, σε συνέντευξή του στην "De Volkskrant".
«Ξεκάθαρα ήταν πραξικόπημα, ένα...μεγάλο πραξικόπημα και μάλιστα επιτυχημένο», σημειώνει και προσθέτει: «Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη γι'αυτό οι ομιλίες μου ήταν μετριοπαθείς, τα σχέδια μου μετρημένα και οι σύμβουλοί μου δεν ήταν τίποτα παρανοϊκοί αριστεροί. Ο λόγος που συνέβησαν όλα αυτά ήταν άλλος. Η αντίπαλη πλευρά εξαπέλυαν ψέματα και δηλητήριο για εμένα και με παρουσίασε ως έναν επικίνδυνο και ακραίο ενώ ήμουν ο πιο δεξιός υπουργός της κυβέρνησης. Εάν όμως ήμουν ένας τρελός, παρανοϊκός αριστερός δεν θα με φοβόντουσαν. Ήθελαν να με ξεφορτωθούν διότι ήξερα το αντικείμενό μου».
Ακόμη ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως τις συνεδριάσεις του Eurogroup τις ήλεγχε ο υπουργόςΟικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε.
«Αυτός κινούσε όλα τα νήματα. Όλοι οι υπουργοί ήταν οι μαριονέτες του. Ο Σόιμπλε είναι ο ανώτατος άρχοντας του Eurogroup. Αυτός αποφασίζει ποιος θα γίνει πρόεδρος (του Eurogroup), αυτός αποφασίζει την ατζέντα των θεμάτων των μαριονετών, αυτός ελέγχει τα πάντα» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης στη γερμανική εφημερίδα και μεταφράζει το politico.
Στο σημείο αυτό ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών καταφέρεται εναντίον του επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.
«Δεν έχει πραγματική εξουσία, δεν έχει καμία εξουσία. Είναι ένας στρατιώτης, μια μαριονέτα, δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση εάν πρώτα δεν τηλεφωνήσει στον Σόιμπλε. Ο Ντάισελμπλουμ είναι το γρανάζι μια μηχανής...Δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να μιλήσω μαζί του, αφού ούτε ήθελε, ούτε μπορούσε, αφήστε που δεν είχε κανένα ενδιαφέρον, να λάβει κάποια απόφαση».
Ωστόσο ο κ. Βαρουφάκης εξήρε το ρόλο του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριου Ντράγκι. «Πρόκειται για έναν εξαιρετικό οικονομολόγο» είπε εκτιμώντας πως ο κ. Ντράγκι «ασφυκτιά» από τους περιορισμούς των αρμοδιοτήτων του.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: