Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Το Ποτάμι έκανε γκάφα και τα ρίχνει στην... Google!



Στην... Google ρίχνει το Ποτάμι την ευθύνη για την άκαιρη και πολιτικά επικίνδυνη ανακοίνωσή του με την οποία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που είχαν κάνει ο Αλ.Τσίπρας, ο Ν.Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης πριν από χρόνια.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το απόγευμα της Δευτέρας το Ποτάμι έβγαλε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία στηλίτευε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια. Μόνο που αυτές οι δηλώσεις είχαν γίνει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Ποταμιού

Έκπληκτοι διαβάσαμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής αλλά και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά δικαιολογούν τη βία και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην Αθήνα και σε αρκετές πόλεις της χώρας το Σαββατοκύριακο.

Ενδεικτικά σταχυολογούμε κάποιες από αυτές τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις:

Αλέξης Τσίπρας:
- Εμείς πιστεύουμε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις, αυτές οι εκδηλώσεις αγανάκτησης, οργής, δυσαρέσκειας δεν είναι μόνο εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την συσσωρευμένη οργή αλλά που εμπεριέχουν κι ένα μεγάλο θετικό φορτίο για ριζοσπαστικές αλλαγές και τελικά για μια μεγάλη αλλαγή στην πορεία της χώρας.
- Ο αστυνομικός με όπλο είναι δημόσιος κίνδυνος στο δρόμο.
- Ζητάμε τον αφοπλισμό των αστυνομικών δυνάμεων όταν έρχονται σε επαφή με τον πολίτη στη διάρκεια κινηματικών, συνδικαλιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων. Την κατάργηση των ΜΑΤ και την απαγόρευση χρήσης χημικών σε διαδηλώσεις.

Νίκος Βούτσης
- Από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που λέει να μην υπάρχουν όπλα στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες είτε σε γήπεδα είτε σε διαδηλώσεις.

Πάνος Σκουρλέτης
- (Τα κράνη, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες και τα ρόπαλα που κατέσχεσε η αστυνομία) «Είναι πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας και όλα αυτά που είπαν για μπουκάλια και δήθεν μηχανισμούς είναι κουραφέξαλα».

Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του να εξασφαλίσουν το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ζωή και την περιουσία του. Κάτι που οι ίδιοι έχουν εξασφαλίσει πλέον για τους εαυτούς τους καθότι τα σπίτια τους, οι δουλειές τους και οι ίδιοι προσωπικά φρουρούνται από στρατιές αστυνομικών. Ζητάμε επίσης να πουν στον ελληνικό λαό πού θεωρούν ότι τελειώνει το δικαίωμα στην διαμαρτυρία και πού αρχίζει ο βανδαλισμός.

Όμως αργότερα τα... υπεύθυνα στελέχη του Ποταμιού κατάλαβαν την γκάφα τους και έβγαλαν ορθή επανάληψη της ανακοίνωσης αποδίδοντας τις ευθύνες στην... Google επειδή όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση, οι μηχανές αναζήτησης "δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβέρνηση".

Διαβάστε την ορθή επανάληψη της αρχικής γκάφας
Στο προηγούμενο δελτίο τύπου εκ παραδρομής συμπεριλήφθηκαν δηλώσεις του κ. Τσίπρα και προβεβλημένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τα προηγούμενα χρόνια.
Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν σχολίασαν τα όσα θλιβερά έγιναν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο. Λόγω, λοιπόν, της απουσίας πρόσφατων δηλώσεων οι μηχανές αναζήτησης όταν πληκτρολογείς «βία – μολότοφ – δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ», εμφανίζουν αναρτήσεις από τα χρόνια της αντιπολίτευσης. Δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: