Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

"Η Τουρκία βιώνει τη χειροτερη κρίση της ιστορίας της"!

Image


Αντιμέτωπη με μια από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην σύγχρονη ιστορία της είναι η Τουρκία, όπως ανέφερε στην καταληκτική ομιλία του για το 2015 προς τα μέλη του κόμματός του ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, ο κ. Κιλιτσντάρογλου έκανε λόγο για πέντε ζητήματα τα οποία αποτελούν τα βασικά προβλήματα κατά τον ίδιο: «Τρομοκρατία, οικονομία, παιδεία, κοινωνική ειρήνη και κράτος δικαίου».
Ο κ. Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε το 2015 «πολύ σημαντικό» για την πολιτική ιστορία της Τουρκίας, ενώ μιλώντας για την τρομοκρατική απειλή, έκανε λόγο για τους περίπου 400 Τούρκους πολίτες που έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων τους τελευταίους έξι μήνες.
«Η κοινωνική ειρήνη υπονομεύεται, το κράτος δικαίου παραβιάζεται και δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Μια πολιτική δύναμη, που κυβερνά τη χώρα επί 13 χρόνια, οδήγησε τη χώρα σε αυτό το σημείο», επισήμανε εν συνεχεία, αναφερόμενος στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP.
Ο ηγέτης του CHP τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια της ζωής και της ιδιοκτησίας των πολιτών.
«Δημοσιογράφοι οδηγούνται στη φυλακή, μόνο και μόνο διότι έγραψαν ακριβή ρεπορτάζ. 32 δημοσιογράφοι βρίσκονται στη φυλακή, υπάρχει δημοκρατία, υπάρχει νόμος; Ποιο κράτος δικαίου; Υπάρχει ο κανόνας των ηγεμόνων, αλλά όχι του δικαίου», υπογράμμισε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: