Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Τρέμει τους εισαγγελείς ο Ψυχάρης! Μεθοδεύει και τρίτη αναβολή!

Πήρε νέα προθεσμία (22 Δεκεμβρίου) προκειμένου να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις με την ιδιότητα του «υπόπτου» για τα δάνεια των 200.000.000 ευρώ του ΔΟΛ Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού

Νέα προθεσμία, τη δεύτερη κατά σειρά, ζήτησε και έλαβε από τους οικονομικούς εισαγγελείς ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις με την ιδιότητα του «υπόπτου», στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τα επονομαζόμενα «θαλασσοδάνεια» σε συγκροτήματα του Τύπου. Συγκεκριμένα, το νέο ραντεβού του κ. Ψυχάρη με τους οικονομικούς εισαγγελείς κλείστηκε για τις 22 Δεκεμβρίου, ωστόσο είναι σφόδρα πιθανό να ζητήσει και να λάβει τρίτη προθεσμία, προκειμένου να καταθέσει τις εξηγήσεις του με το νέο έτος.
Ο ισχυρός άντρας του δημοσιογραφικού ομίλου έχει κληθεί για ανωμοτί εξηγήσεις σχετικά με τις δανειοδοτήσεις που φέρεται ότι έλαβε ο ΔΟΛ από πιστωτικά ιδρύματα, ύψους περίπου 200.000.000 ευρώ. Ο κ. Ψυχάρης είχε κληθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να καταθέσει τις εξηγήσεις του για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Επισημαίνεται πως ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών, τα οποία ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων, καθώς ελέγχεται να χορηγήθηκαν χωρίς να δοθούν από την πλευρά του μιντιακού ομίλου οι απαραίτητες εγγυήσεις.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν βάλει στο «στόχαστρο» αυτές τις δανειοδοτήσεις και εξετάζουν αν είχαν τις απαραίτητες εγγυήσεις, αν εξυπηρετούνται κανονικά και αν προκάλεσαν ζημιά στα πιστωτικά ιδρύματα. Από την πλευρά των πιστωτικών ιδρυμάτων για τα δάνεια του ΔΟΛ έχουν κληθεί ως «ύποπτοι» 45 στελέχη των επιτροπών που τα χορήγησαν.
Τα στελέχη των τραπεζών επίσης έχουν ζητήσει και έχουν λάβει προθεσμίες για να καταθέσουν τις εξηγήσεις τους στους οικονομικούς εισαγγελείς. Για την υπόθεση έχει συνταχθεί και σχετικό πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος.

Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: