Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

«Υλικά κατεδαφίσεως» η Νέα Δημοκρατία

«Υλικά κατεδαφίσεως» η Νέα Δημοκρατία


Σε λίγες ώρες ο χριστιανικός πλανήτης θα γιορτάσει τη γέννηση του Θεανθρώπου. Όλος ο κόσμος κατακλύζεται από αισθήματα αγάπης, συναδέλφωσης, συμπόνιας, καταλαγής των παθών. Εκτός από το μικρό… γαλατικό χωριό της Λεωφόρου Συγγρού. Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία η οποία σπαράσσεται από έναν εμφύλιο ο οποίος δεν έχει προηγούμενο. Κι όποιος νομίζει ότι οι τόνοι έχουν πέσει μετά από τις εκλογές, είναι γελασμένος. Γίνεται της… κακομοίρας που θα έλεγε και ο Χατζηχρήστος.
Η παράταξη που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την αστική τάξη, τους νοικοκυραίους, όσους πιστεύουν στην αξιοκρατία, στις μεταρρυθμίσεις, στο άνοιγμα των αγορών αλλά με προστασία των αδυνάμων, βιώνει μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Αντί να γιορτάζει τη γέννηση του καινούργιου, της ελπίδας, της ανανέωσης όπως αυτά που έφερε ο Χριστός, γιορτάζει τον επικείμενο θάνατό της. Καλύτερα με Μεγάλη Παρασκευή χωρίς Ανάσταση ή με διαρκή Γολγοθά μοιάζει η τύχη της ΝΔ από εδώ και στο εξής παρά για μια καινούργια ημέρα.
Οι εκλογές της 10ης Ιανουαρίου απλά θα επιβεβαιώσουν τον βαθύ διχασμό που επικρατεί και που φέρει τη σφραγίδα δύο οικογενειών, δύο φατριών. Η σύγκρουση Καραμανλικών και Μητσοτακικών είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, όποιος κι αν επικρατήσει. Και για σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν το αποτέλεσμα είναι 51% - 49% υπέρ του ενός ή του άλλου. Κανονική σφαγή.
Τα πρώτα σημάδια παρακμής τα είχαμε δει εδώ και βδομάδες. Τις τελευταίες ημέρες ζούμε τον απόλυτο εξευτελισμό. Πότε με το φιάσκο του Νοεμβρίου, πότε με την αδυναμία συνεννόησης, πότε με τα φαξ του Τραγάκη και τώρα με το ανελέητο φάγωμα του Βαγγέλα με τον Μητσοτάκη. Ο ένας κατηγορεί τον άλλον για βαρωνίες. Ο Μεϊμαράκης απαντά ότι τον λένε Βαγγέλη και οι βαρώνοι είναι άλλοι. Ότι ο Μητσοτάκης εξελέγη λόγω του ονόματός του. Δίκιο έχει και προφανώς εννοεί τους Μητσοτάκηδες, αλλά τότε τι δουλειά έχει δίπλα του η Ντόρα; Και το κυριότερο. Τι δουλειά έχει δίπλα του ο μεγαλοβαρώνος της γαλάζιας παράταξης, Κ. Καραμανλής; Άρχισε τις μαγκιές ο Βαγγέλας και θα δούμε πολλά ακόμη το επόμενο 15ήμερο. Αφού έφτασε να πει ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ αλλά δεν θα κρατήσει κανέναν με το ζόρι. Είπε επίσης ότι έκανε… χιούμορ για τον καφέ που θα έπινε προεκλογικά στην Κουμουνδούρου ενώ τόνισε ότι αυτός δεν κάνει συναλλαγές και δεν θα δει βουλευτές.
Από την άλλη ο Μητσοτάκης τον κατηγορεί ως παλαιοκομματικό, ότι δεν έχει πρόγραμμα, ότι θα τα βρει με τον Τσίπρα. Μέχρι και το Σύμφωνο Συμβίωσης πλακώθηκαν αφού ο Κυριάκος είπε στον Βαγγέλα ότι θα ήθελε να μάθει τη θέση του κι ο δεύτερος απάντησε: «Δεν επιτρέπεται να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα ήθελε να ακούσει τη θέση μου για το σύμφωνο συμβίωσης, γιατί την ξέρει: Εγώ θα ψήφιζα το ξέρουν οι πάντες αυτό, αλλά είχα ένα προσωπικό πρόβλημα. «Ποιος μου κάνει μάθημα» αναρωτήθηκε. «Αυτός που απείχε από την κορυφαία διαδικασία που είναι η εκλογή ΠτΔ»;
Κι όλα αυτά μόλις λίγες ώρες από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων ενώ δίνουν και παίρνουν οι υπόγειες συνεννοήσεις και των δύο, τα «περίεργα» και μυστικά δείπνα και οι διαρροές σε φιλικές εφημερίδες ή σε λαθρόβια μέσα ενημέρωσης που παίζουν το ρόλο του πληρωμένου πιστολιού.
Κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να εμπλέξουν τον Σαμαρά στο παιχνίδι που παίζεται αντί να κοιτάξουν προς Ραφήνα μεριά για να δουν τον πολιτικό και προς βόρεια προάστια για να δουν τον επιχειρηματία που κινεί τα νήματα.
Γίνονται δε ολόκληρες αναλύσεις: Γιατί ο Άδωνις που είναι δεξιός στηρίζει έναν Μητσοτάκη; Γιατί και ο Βορίδης κλίνει προς τα εκεί; Πως μπορεί να υπογραφεί… Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ κεντρώων και δεξιών και άλλες τέτοιες κουταμάρες. Λες και δεν ήξεραν στη ΝΔ ότι έχουν και συνιστώσες. Λες και είναι κακό να υπάρχουν και οι πιο δεξιές, πιο πατριωτικές φωνές. Λες και ο Καραμανλής και η παρέα του μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν.
Τα χειρότερα έρχονται. Ο Μπαλτάκος παρεμβαίνει και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος. Ο Μητσοτάκης αν δεν εκλεγεί το σκέφτεται να μείνει στη ΝΔ ενώ ο Βαγγέλας ακόμη κι αν χάσει δεν έχει που να πάει. Μόνιμος… κάτοικος ΝΔ είναι κι έχει πάρει χρησικτησία. Όμως, οι καραμανλικοί πώς θα αντέξουν το γιο του Μητσοτάκη; Κι αυτός πώς θα αντέξει τον Βούδα της Ραφήνας;
Κι ενώ η ΝΔ βαράει διάλυση και μοιάζει με ταμπέλα «υλικά κατεδαφίσεως» ο Τσίπρας κάνει προγραμματικές για όλο το 2016, ετοιμάζει να βρει «αντάρτες» βουλευτές και κρυφογελάει που βλέπει ότι μπορεί να εκλεγεί ο Βαγγέλας που τον έχει του χεριού του.
Πως είναι δυνατόν ένα τέτοιο κόμμα να πάρει κεφάλι στην πολιτική σκηνή; Πώς γίνεται να αποκτήσει έστω και λίγη από την αίγλη του παρελθόντος; Και πόσο θα περιμένει μέχρι να πέσει ο Αλέξης σαν ώριμο φρούτο; Αυτό ονειρεύονται για την Ελλάδα εκεί στη Συγγρού;
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: