Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ...

Ο Μητσοτάκης ψάχνει τον… υπαίτιο του φιάσκου των εκλογών της ΟΝΝΕΔ

Σε μείζον εσωκομματικό πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί ακόμη ένα φιάσκο της γαλάζιας παράταξης σε διαδικασία εκλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει να βρει όχι μόνο τι πήγε στραβά αλλά και ποιος ευθύνεται για την αποτυχία διεξαγωγής των εκλογών της ΟΝΝΕΔ.

Μετά την αποτυχία των πρώτων εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία το Νοέμβριο, ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα που λίγο πολύ το… θυμίζει.
Το σαββατιάτικο φιάσκο της ψηφοφορίας για την εκλογή των οργάνων της ΟΝΝΕΔ αλλά και των εκπροσώπων της νεολαίας στο συνέδριο της ΝΔ φαίνεται πως όχι μόνο έχει στιγματίσει τη γαλάζια παράταξη αλλά και προκαλέσει εσωκομματικές αναταράξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, στενοί συνεργάτες του αρχηγού της ΝΔ εκφράζουν σε όλους τους τόνους την απογοήτευσή τους για τα όσα συνέβησαν στο 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Επιπλέον, αναφέρουν ότι δεν τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ αλλά ούτε και τα μέλη της η εικόνα συγκεκριμένων κομματικών στελεχών και πρώην στελεχών που εμποδίζουν τους νέους να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκπροσώπους τους.
«Η νέα γενιά πρέπει να έχει τη δική της φωνή, όχι να εκπροσωπείται από 40χρονους κομματικούς παράγοντες», λένε μέλη της ΟΝΝΕΔ μετά το χθεσινό συνέδριο, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΝΔ να αποδοθούν ευθύνες για το φιάσκο.
Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει άμεσα εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη για την κατάσταση στη Νεολαία, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα και ο ρόλος Παπαμιμίκου

Η αποτυχία του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ήταν παταγώδης. Όπως έγραψε το koutipandoras.gr, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας συναντήθηκαν, αμέσως μετά τη διάλυση του συνεδρίου στο ρεστοράν 7 Θάλασσες στη Θεσσαλονίκη, γύρω στις 22:30, προφανώς, για να προσπαθήσουν να βρουν ένα μίνιμουμ συμφωνίας που θα τους έβγαζε από το αδιέξοδο.

Ο ρόλος Παπαμιμίκου

Πληροφορίες θέλουν τον άνθρωπο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο να είναι ανακατεμένος στο κομφούζιο που προκλήθηκε. Στον γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ χρεώνεται η επιμονή για μεγαλύτερο αριθμό μελών στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ.
Η σύγκρουση για τον αριθμό των μελών της Κ.Ε. είχε ως αποτέλεσμα οι διαβουλεύσεις να κρατήσουν έως πολύ αργά το απόγευμα, την ώρα που η αίθουσα του συνεδρίου θύμιζε έρημο τοπίο, με ελάχιστους παρευρισκόμενους να βρίσκονται εντός, την ώρα που έπαιρναν το λόγο σύνεδροι.
Το συνέδριο καλείτο να εγκρίνει σημαντικές καταστατικές αλλαγές, όπως το μητρώο μελών, η ετήσια απολογιστική συνδιάσκεψη, η εισφορά των μελών κ.α. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν εξαιτίας της κόντρας των ομάδων της ΟΝΝΕΔ για τον αριθμό των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.
Έτσι, το συνέδριο διαλύθηκε, χωρίς να έχει εκλεγεί Κ.Ε., χωρίς να έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Π.Ε. και χωρίς να έχουν εκλεγεί σύνεδροι για το συνέδριο της ΝΔ.

Η ΟΝΝΕΔ λέει πως έκανε εκλογές

Παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, η ΟΝΝΕΔ χθες αργά τα ξημερώματα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως η διαδικασία των εκλογών ολοκληρώθηκε.
Όπως σημείωνε η διαδικασία εκλογής καθυστέρησε εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.
Εν αντιθέσει με τα όσα έγραψε η ΟΝΝΕΔ, πρώην πρόεδρός της, καταγγέλλει ότι δεν έγιναν εκλογές στο 10ο συνέδριο της οργάνωσης και ότι η διαδικασία εξελίχθηκε σε «φιάσκο».
Ειδικότερα, ο Σάκης Ιωαννίδης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι αποχώρησε από το συνέδριο και μαζί του αποχώρησαν και άλλοι σύνεδροι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εκφυλισμό της διαδικασίας.
«Δικαιώθηκαν οι φόβοι που είχα εκφράσει. Υπήρξε διασυρμός και το συνέδριο εξελίχθηκε σε φιάσκο. Κάποιοι για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες οδηγούν την ΟΝΝΕΔ στο γκρεμό», επεσήμανε.
Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της νεολαίας της Ν.Δ. που δεν στήθηκαν κάλπες και ως εκ τούτου δεν έγιναν ψηφοφορίες για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής της και των συνέδρων για το συνέδριο του κόμματος.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: