Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Ταξίδι – αστραπή του Τσίπρα στο Παρίσι για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας


“ O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει την Τετάρτη στο Παρίσι όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και θα επιστρέψει την Παρασκευή. ”

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 20:48



Mήνυμα σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, θέλει να στείλει η κυβέρνηση, εν όψει της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ (15-17 Απριλίου) και της διαπραγμάτευσης εξπρές (18-21) που θα ακολουθήσει, για να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 22 Απριλίο που θα διεξαχθεί το Eurogroup.
O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει την Τετάρτη στο Παρίσι όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και θα επιστρέψει την Παρασκευή.
Το σήμα για την αλλαγή στάσης έδωσε χθες Δευτέρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα, λέγοντας χαρακτηριστικά «κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να επιλέγουμε τα μέσα για την επίτευξη των στόχων».
Από τη πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου την επιλογή της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα τα δύο νομοσχέδια, για ασφαλιστικό και φορολογικό, λέγοντας ότι «σεβόμαστε τις διαφορές των άλλων, ακούμε τις εκτιμήσεις τους για τα μέτρα αλλά διατηρούμε ως κυρίαρχη χώρα το δικαίωμα το πώς θα φτάσουμε στους στόχους τελικά να το αποφασίσουμε εμείς».
Σύμφωνα με στέλεχος της κυβέρνησης, σε ερώτηση για το αν επιστρέφει το σκηνικό έντασης του περασμένου χρόνου, σημειώνει ότι η πρόθεση είναι να καταγραφούν οι διαφορές των δύο πλευρών και αφού αυτό δεν έγινε μέσω της διαπραγμάτευσης το κάνει η κυβέρνηση με τα δύο σχέδια νόμου.
Υπογραμμίζει ότι τα ν/σ θα έρθουν στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστούν προς το τέλος Απριλίου, γεγονός που αφήνει ανοιχτή την επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες ημέρες και κυρίως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ακόμη και μέχρι ένα έκτακτο Eurogroup στις 27 του μηνός.
Ο κ Τσακαλώτος είπε ότι «θα την κατανοήσουν οι θεσμοί την πρακτική αυτή διαδικασία και θα την κατανοήσουν οι ηγέτες που θα συναντήσω εγώ στην Ουάσινγκτον και ο πρωθυπουργός στις δικές του επικοινωνίες».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: