Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τσακαλώτος: Αυτές είναι οι διαφορές μας με τους δανειστές για το φορολογικό - ΒΙΝΤΕΟ

Τσακαλώτος: Αυτές είναι οι διαφορές μας με τους δανειστές για το φορολογικό - ΒΙΝΤΕΟ


Τις διαφορές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών αναφορικά με το φορολογικό σύστημα εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτοςκατά την κοινή συνέντευξη Τύπου του οικονομικού επιτελείου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ετοιμάσει δύο νομοσχέδια τα οποία θα κατατεθούν στη βουλή την άλλη εβδομάδα. Όπως είπε, το ένα θα αφορά τον φόρο εισοδήματος και το δεύτερο τις συντάξεις και τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «οι θεσμοί θέλουν να μειωθεί ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο» και εξήγησε τις διαφορές μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των εκπροσώπων των δανειστών.

«Σύμφωνα με την πρότασή μας, κάποιος που έχει εισόδημα 15.000 ευρώ, θα πληρώσει 61 ευρώ περισσότερα το χρόνο. Σύμφωνα με την πρόταση των θεσμών θα πληρώσει 240 ευρώ περισσότερα το χρόνο.

Επίσης, όποιος έχει εισόδημα 100.000 ευρώ, με τη δική μας πρόταση θα πληρώσει 1.800 ευρώ παραπάνω ενώ σύμφωνα με την πρόταση των θεσμών θα πληρώσει 1.900 ευρώ λιγότερα».

«Αυτό δείχνει και την προοδευτικότητα του δικού μας συστήματος και γιατί είναι προτιμότερο από αυτό που λένε οι θεσμοί» πρόσθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: