Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Σήμερα κρίνεται η τύχη 25.000 δημόσιων υπαλλήλων

Σήμερα κρίνεται η τύχη 25.000 δημόσιων υπαλλήλων


Έφτασε η κρίσιμη στιγμή για χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που θα δουν την πόρτα της απόλυσης μέσω του "Δούρειου Ίππου" της διαθεσιμότητας
 
Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για τη διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων, των αλλαγών στα οργανογράμματα των δημοσίων οργανισμών και την αξιολόγηση των ικανοτήτων του προσωπικού, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους.
Τρεις βασικές δεξαμενές της διαθεσιμότητας θα αποτελέσουν ο χώρος της Παιδείας που αριθμεί περισσότερους από 150.000 εργαζόμενους, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας που εκτιμάται ότι ξεπερνά τους 100.000 εργαζόμενους και η τοπική αυτοδιοίκηση με 80.000 υπαλλήλους.
Από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις δημοτικές επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι από το σύνολο των 25.000 που θα προκύψουν το 2013.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου θα παρουσιαστούν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων.
Η επόμενη φάση θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση των δομών δημοσίων φορέων, όπου αναμένεται να καταγράψουν περικοπές σε δομές της τάξης του 40%.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να ψοφησουν οι μπασταρδοι. τα κομματοσκυλα του πασοκ.
εδω και χρονια για καθε τι που με απασχολει κανουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να καταστρεψουν την σπιτι μου.
ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ
ΚΩΛΟ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ, το ειπε και ο παγκαλος

Taleban είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ,ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αναμφισβήτητα πρέπει να γίνει και στο Δημόσιο ο αντίστοιχος "εξορθολογισμός" που έγινε και στον Ιδιωτικό Τομέα.
Δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε λογικό να υπάρχουν δύο "ειδών" εργαζόμενοι στην Ελλάδα!
Θέλω όμως να θέσω ένα άλλο, κατά τη γνώμη μου ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ, θέμα:

ΠΟΙΟΙ & ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΗΤΙΡΙΑ θα φύγουν από το Δημόσιο?
ΠΟΙΟΙ & ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΗΤΙΡΙΑ θα το ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ αυτό?

π.χ. Όσοι φύγουν θα ανήκουν ΕΞΙΣΟΥ (αναλογικά) ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ "ΔΟΓΜΑΤΑ", ΤΙΣ "ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ" & ΤΙΣ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ" ή θα φύγουν ΜΟΝΟ οι προσληφθέντες ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΑΡΑ μέσω ΑΣΕΠ ΕΛΛΗΝΕΣ (άντε και μερικοί ακόμα "ανένταχτοι"!)???

Κάτι τέτοιες ώρες μου 'ρχεται συνεχώς στο μυαλό η γνωστή φράση:
ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ???